Vyhľadávanie:

Víťazmi Ondrej a Ela

Víťazmi Ondrej a Ela

Ceny pre výhercov súťaže o najkrajšiu kresbu s tematikou bezpečnosti práce

Ilustrácie dvanásťročného Ondreja Ivána a sedemročnej Ely Sabolovej, spolu s ďalšími jedenástimi kresbami detí, spestrujú tohtoročný kalendár Bezpečnosť očami detí, ktorý už po štvrtý raz po sebe vydal útvar Riaditeľa pre bezpečnosť práce U. S. Steel Košice. Obidvaja autori zvíťazili v súťaži o najkrajší výkres s tematikou bezpečnosti práce a v pondelok, 15. januára, si prevzali hodnotné vecné ceny. Úspešné deti v sprievode rodičov prijal viceprezident pre ľudské zdroje Miroslav Kiraľvarga.

"Všetko som vymyslela a nakreslila sama," prezradila druháčka Ela, ktorej kresba oživuje mesiac február. "Súťažíme spolu so sestrou každý rok. Zatiaľ som vyhrala iba ja, hoci ona už mala kresbu v kalendári v roku 2003." Malá školáčka sa vo chvíľach voľna venuje spevu a v jazykovej škole sa učí po nemecky.

Šiestak Ondrej má najradšej telesnú výchovu a aspoň dva razy do týždňa si zahrá s kamarátmi futbal a basketbal. "Na súťaž ma v Oceli východu upozornil otec a trošku mi aj pomáhal. Ja som vymyslel robotníkov, on stroje," vysvetlil vznik kresby, ktorá približuje prácu oceliarov.

Obidvaja sa veľmi tešili na výhry. "Som šťastný," povedal Ondrík, keď si prevzal vyblýskaný žlto - modrý bicykel a hneď skontroloval, či je taký, aký si želal - odpružený. S obrovskou škatuľou pre tmavovlásku Elu, v ktorej sa skrývalo domáce kino, musel spokojnej výherkyni pomôcť otec. Očká jej žiarili a na oplátku predviedla svoje spevácke umenie.

"Som veľmi rád, že ste pomohli vytvoriť tento kalendár, ktorí dostanú všetci zamestnanci firmy, ale aj iní ľudia," lúčil sa s deťmi M. Kiraľvarga. "O výhru v súťaži sa uchádzali deti vo veku od šesť do pätnásť rokov s vyše tridsiatimi kresbami. Práce hodnotili pedagógovia výtvarného odboru základnej umeleckej školy v Košiciach. Určite budeme súťaž organizovať aj na budúci rok. Prihláste sa zas," povzbudil mladých výtvarníkov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...