Vyhľadávanie:

Víťazná premiéra hádzanárov

Víťazná premiéra hádzanárov

V sobotu 4. septembra sa úvodným kolom začala najvyššia súťaž hádzanárov. Keďže v posledných dňoch pred začiatkom extraligy zo súťaže odstúpilo mužstvo Bardejova, o titul pre rok 2011 bude v jesennej i jarnej časti bojovať len sedem tímov. Košičania mali v úvodnom kole extraligy výhodu domácej palubovky, na ktorej hostili hráčov z Považskej Bystrice. Domáca premiéra sa zverencom trénera Pavla Jana vydarila, keď svojho súpera zdolali rozdielom troch gólov po výsledku 30:27. Už v prvom dueli sa v dobrom svetle predstavili nové posily, z nich sa strelecky darilo najmä Kleisovi, autorovi deviatich gólov.

Aj v druhom zápase, ktorí hádzanári 1. MHK Košice odohrali v Prešove, boli majstrovskému tímu vyrovnaným súperom. Hrali bez rešpektu a po vyrovnanom prvom polčase v druhej časti tohto dramatického stretnutia dokonca o tri góly viedli (25:22). Napokon svojmu súperovi podľahli 35:39. Podobne ako v domácom súboji proti Považanom aj v Prešove strelecky na seba upútal Marián Kleis, ktorý zaťažil konto súperových brankárov desiatimi gólmi. Po dvoch kolách sa Kleis usadil v tabuľke strelcov extraligy na vedúcu pozíciu s 19 gólmi. To, že sa ocitol medzi kanoniermi v extralige tak vysoko ani sám netušil. "Po šiestich rokoch pôsobenia v zahraničí som sa vrátil do slovenskej extraligy a mnohých hráčov súperov som veľmi nepoznal. Tobôž nie ich brankárov. A to isté platí aj o mne, že nepoznali mňa, nuž som to nielen doma proti Považanom, ale aj vo východoslovenskom derby v Prešove využil," povedal po zápase M. Kleis.

V utorok tohto týždňa odohrali Košičania tretie stretnutie extraligy hádzanárov doma s ŠKP Bratislava a v piatok 17. septembra sa predstavia v televíznom zápase na palubovke súpera v Nových Zámkoch.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...