Vyhľadávanie:

Víťazná séria pokračuje

Víťazná séria pokračuje

V hádzanárskej extralige mužov sú Košičania bez straty bodu na vedúcej priečke v tabuľke

Na rozdiel od hokejistov si naši hádzanári z 1. MHK Košice, ktorých v extralige tak isto sponzorsky podporuje U. S. Steel Košice, v tejto sezóne počínajú znamenite. Aj v 6. kole pokračovali vo víťaznom ťažení, tento raz na palubovke nováčika v Topoľčanoch, kde zvíťazili 28:25. Po Prešove, Hlohovci, ŠKP Bratislava, Nových Zámkoch a Sečovciach, zostali na štíte nášho tímu aj Topoľčany.

O tom, akým spôsobom zdolali naši hádzanári tohto ambiciózneho súpera na jeho pôde, nám tréner 1. MHK Gabriel Schmiedt povedal: "Domáci v prvom polčase využili najmä to, že niektoré akcie sa nám nepodarilo zakončiť tak, ako sme chceli. Nedávali sme góly z dobrých pozícii a navyše domáci využili takmer dvojminútové vylúčenie našich hráčov a v hre šiestich proti štyrom strelili 3 góly. Udržiavali tak s nami kontakt, ale po prestávke to už bola z našej strany celkom iná hra. Chlapci zlepšili streľbu, súperovi sme ušli na rozdiel štyroch gólov a víťazstvo si už potom nenechali ujsť."

Strelecky sa z našich darilo Farkašovskému, ktorý zaťažil konto súpera siedmimi gólmi, po 6 gólov zaznamenali J. Kolesár a Strapko, 4 góly strelil Faith, 3 góly dal Vikartovský a po jednom góle pridali Mazák a Pecha.

Zaujímavý súboj sľubuje zápas 7. kola túto sobotu 15. októbra, kedy sa v šlágri kola naši doma stretnú s druhým celkom tabuľky s Považskou Bystricou. Považanom, ktorých trénerom je bývalý košický hádzanár, neskôr aj tréner Martin Lipták, sa v tejto sezóne tiež darí, veď ešte neprehrali a bod stratili iba s majstrovským Prešovom. Pretože v sobotu podvečer budú v Košiciach ďalšie extraligové zápasy v basketbale, ako i šláger II. futbalovej ligy medzi MFK Košice a Slovanom Bratislava, chcú vyjsť hádzanári fanúšikom v ústrety a zápas s Považskou Bystricou odohrajú už o 16.00 h.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...