Vyhľadávanie:

Víťazstvo v hodine dvanástej

Víťazstvo v hodine dvanástej

Majstrovský tím HC Košice bojuje o pozíciu lídra hokejovej Tipsport extraligy

Po výmene trénera sa košický tím výborne naštartoval. Svedčia o tom tri víťazstvá po sebe (Trenčín, Nitra, Zvolen), po ktorých sa Košičania opäť usadili na najvyššej priečke v tabuľke. Potom však v súboji so Slovanom prišlo menšie zaváhanie. Naši hokejisti po tuhom boji súperovi podľahli a prenechali mu v tabuľke pozíciu lídra. V nedeľu 20. novembra hostilo naše mužstvo na svojom ľade Žilinu. Bol to ich už tretí vzájomný zápas v tejto sezóne, pričom Žilinčania sa v tomto extraligovom ročníku predstavili v Steel aréne po prvý raz.

V zápase, v ktorom jasne dominovali domáci hráči, sa zrodil tesný výsledok 2:1. Zásluhu na tomto víťazstve mal strelecky disponovaný Gron, ktorý bol autorom obidvoch gólov. Ostatní hráči nášho tímu po celých 60 minút nenašli recept, ako prekonať brankára hostí i keď sa viackrát ocitli pred ním buď osamotení, alebo vo dvojici. "Sú aj takéto zápasy. Niekedy dáte gól aj z nemožných pozícií a niekedy neskórujete ani z vyložených šancí. A práve nám sa to v stretnutí so Žilinou stalo. Hrali sme veľmi dobre, boli sme aktívni, hráči si vypracovali množstvo streleckých príležitostí a už po prvej tretine mohlo byť 5:0. To by bolo spravodlivé a nikto by nemohol nič namietať. Lenže s jedným gólom sme sa potom trápili až do konca. Hráči naďalej hrali maximálne koncentrovane i keď súper vyrovnal, neustále sme dobíjali bránku hostí. Bolo by nespravodlivé, aby sme po takejto hre nezískali plný počet bodov. Som rád, že sme nakoniec zvíťazili, keď sa v závere šťastie priklonilo na našu stranu," povedal po nedeľňajšom súboji tréner Miroslav Ihnačák.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...