Vyhľadávanie:

Vladimír Chudý prezidentom AČSVŽ

Vladimír Chudý prezidentom AČSVŽ

V Rynaticiach neďaleko Dečína v Českej republike sa 11. novembra tohto roku uskutočnilo riadne zasadnutie Asociácie českých a slovenských výrobcov žiaruvzdorných materiálov (AČSVŽ). Na valnom zhromaždení si členovia asociácie zvolili nového prezidenta, ktorý bude svoj post zastávať v rokoch 2011 až 2013. Stal sa ním Vladimír Chudý, technický riaditeľ dcérskej spoločnosti Refrako s.r.o., ktorý vo funkcii vystrieda Ladislava Kašpara, zástupcu spoločnosti PD Veľké Opatovice z ČR.

AČSVŽ - Združuje všetkých najvýznamnejších producentov žiaruvzdorných materiálov (ŽM) z Českej republiky a Slovenska. Vznikla v roku 2001 z iniciatívy firmy Refrasil, ktorá v období rokov 1998 až 2001 zastupovala a hájila záujmy českých a slovenských výrobcov ŽM v Európskej asociácii výrobcov žiaruvzdorných materiálov (PRE) so sídlom v Bruseli.

Hlavným poslaním asociácie je presadzovať záujmy producentov ŽM oboch krajín v európskom meradle. Vedie štatistiky výroby a spotreby ŽM v oboch krajinách, prerokováva otázky spojené s technickou normalizáciou, vyjadruje sa k tvorbe zákonov v oblasti životného prostredia, participuje na príprave a schvaľovaní ďalších dôležitých dokumentov v rámci Európskej únie.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...