Vyhľadávanie:

Vlaňajší finalista zaváhal

Vlaňajší finalista zaváhal

V Šaci pokračovali zápasy futbalových majstrovstiev USSK v skupinách

V stredu 6. mája a v pondelok 11. mája na ihrisku v Šaci pokračoval futbalový šampionát o majstra U. S. Steel Košice ďalšími stretnutiami v skupinách. V prvom stretnutí D skupiny došlo k prekvapeniu, keď vlaňajší finalisti z Dopravy prehrali s tímom Teplej valcovne. V zápase vysokopeciarov s oceliarmi boli blízko k víťazstvu oceliari, ktorí viedli až do poslednej minúty. Vtedy vo vlastnom pokutovom území faulovali prenikajúceho hráča a vysokopeciari z pokutového kopu zachránili pre svoje mužstvo aspoň bod. V pondelok 11. mája sme zaregistrovali dva nerozhodné výsledky, v ktorých po jednom bode získali favorizované celky Vedenia a Studenej valcovne. Hoci boli lepšími mužstvami a mali viac z hry, žiaľ nedokázali svojich súperov zo Zušľachťovní a z Koksovne poraziť. Vlani bronzový tím Vysokých pecí si hravo poradil s mužstvom Technológie.

A SKUPINA

Energetika - Vulkmont 1:1 (0:0)
Domáci nastúpili len s ôsmimi hráčmi v poli a tak sa v úvodnej štvrťhodine viac zamerali na defenzívu, ale hostia to nedokázali využiť. V 16. minúte založili energetici rýchly protiútok, do gólovej šance sa dostal Palenčár, ale trafil len brvno brány hostí. Po ňom mieril Kočan z dobrej pozície vedľa a neujala sa ani strela Patakyho. Po zmene strán im však vyšiel úvodný útok. V pokutovom území sa k lopte dostal Varga a umiestnenou strelou dostal domácich do vedenia 1:0. Hostia potom hru otvorili, viackrát sa dostali na dostrel pred bránu energetikov a v 25. minúte sa im zásluhou G. Kováča podarilo vyrovnať. Na pomocné body z pokutových kopov hostia prekvapujúco vyhrali 2:1.

B SKUPINA

Koksovňa - Studená valcovňa 0:0
V siedmej minúte hosťujúci R. Kováč strelil z hranice šestnástky vedľa. Potom hostia neúnavne dobíjali súperovu bránu, ale neúspešne. V 22. minúte so dostal do brejku Juhás, ale ani on nedokázal prestreliť vybiehajúceho brankára koksárov Kababíka. Po zmene strán mal hosťujúci R. Kováč opäť veľkú šancu, keď hlavou usmernil loptu k žrdi, ale brankár bravúrne zasiahol. Po jednom z rýchlych brejkov domácich sa mohli koksári dostať do vedenia. Palaščákovu strelu brankár hostí vyrazil a vyrazenú loptu Spišák nedokázal usmerniť do prázdnej brány. V závere hostia spálili dve čisté šance a tak sa z víťazstva nikto netešil. Na penalty bol stav 0:2.

Vedenie - Zušľachťovne 1:1 (0:1)
Od úvodnej minúty sa na obidvoch stranách hral opatrný futbal s cieľom neurobiť chybu v obrane. Lenže v ôsmej minúte hostia prečíslili obranu súpera a Mravec strelou k žrdi dostal svoj tím do vedenia 0:1. Potom domáci prevzali iniciatívu, nestále sa tlačili do pokutového územia hostí, ale mali nepresnú koncovku. Najprv v 17. minúte strelil Rusič tesne vedľa a po ňom Lörincovu strelu z blízka brankár hostí Oravec vyrazil. V 20. minúte skončila lopta po strele Králku na brvne a Rusičova bomba opečiatkovala žrď súperovej brány. Aj v druhom polčase mali domáci veľkú prevahu, ale hostia sa dlho úspešne bránili. V závere však nevydržali so silami a po priamom kope Mačaja hlavou vyrovnal Kollár na konečných 1:1. Na pokutové kopy to skončilo 2:0.

C SKUPINA

Vysoké pece - Oceliareň 1:1 (0:0)
Prvých dvadsať minút sa hralo viac v strede ihriska a útoky sa striedali od šestnástky po šestnástku. Prvú strelu na bránu vyslal v 22. minúte hosťujúci Bodnár, ale Stolár v bráne vysokopeciarov jeho strelu kryl. V druhom polčase útok po pravej strane potiahol hosťujúci hráč Čisovský a z jeho prihrávky tiesnený P. Farkaš strelil vedúci gól 0:1. Domáci potom zrýchlili prechod z obrany do útoku a vyrovnali až v poslednej minúte. Lemešáni fauloval v šestnástke prenikajúceho Hudáka a Tomasch z pokutového kopu vyrovnal. Na penalty vyhrali hostia 3:2.

Vysoké pece - Technológia 3:0 (1:0)
Vysokopeciari boli v tomto stretnutí útočnejší i kombinačne lepší a navyše aj strelecky úspešnejší. K ich prvej strele na bránu hostí sa v ôsmej minúte odhodlal Matis, mieril však tesne vedľa. V 17. minúte bol už J. Farkaš úspešnejší, keď svoj tím dostal do vedenia 1:0. Hostia sa snažili často iba o streľbu z diaľky a to nemalo úspech. Ani v druhom polčase sa hráčom z mužstva Technológie nedarilo a tak bola neustále v permanencii ich obrana. A tá bola dvakrát zraniteľná. Najprv z hranice pokutového územia presne k žrdi vystrelil Tomasch a zvýšil na 2:0, potom sa z ľavej strany nikým nekrytý presadil Gecik a z uhla strelil tretí gól svojho mužstva.

D SKUPINA

Doprava - Teplá valcovňa 0:2 (0:2)
Vlaňajší finalisti z Dopravy boli hosťom vyrovnaným súperom, ale nepresadili sa v koncovke. Prvú šancu mal v úvode zápasu Tobák z mužstva TVa, strelil však vedľa. V 17. minúte už bol presnejší, keď po chybe domácej obrany mieril presne k žrdi 0:1. Tento hráč hostí bol pri streleckej chuti, keď šesť minút pred polčasom po prihrávke Ádama dostal svoj tím do dvojgólového vedenia 0:2. Druhý polčas patril dopravárom, vypracovali si až neuveriteľne veľa gólových šancí, ale ani jedna neskončila v sieti brány hostí. Najprv sa do dobrej pozície dostali Zamba s Begánim a po nich aj Kondík, ale nemierili presne. Päť minút pred koncom Bordáš ideálne prihral Begánimu, ten však strelil tesne vedľa. Až v závere sa k slovu dostali hostia, lenže Vidrickovu šancu brankár domácich Trudňák zmaril.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...