Vyhľadávanie:

Vlaňajší majster o bronz

Vlaňajší majster o bronz

Do finále futbalových majstrovstiev U. S. Steel Košice sa prebojovali Energetika a Teplá valcovňa

Futbal
Futbalisti z Vysokých pecí zdolali vo štvrťfinále Dopravu 2:0. Na snímke z tohto súboja Bobiš (vpravo) z Dopravy nestačil zabrániť centru Puškáša z VP.

Pred týždňom sa v stredu hrali na ihrisku Slávie TU Košice semifinálové stretnutia v tohtoročnom futbalovom šampionáte o majstra U. S. Steel Košice. Do záverečných bojov o medaily zasiahli aj vlaňajší majster Údržba i finalista z Energetiky, ktorí mali za súperov mužstvá z Teplej valcovne a Vysokých pecí.

Prvým postupujúcim tímom do finále bola Energetika po najtesnejšom víťazstve nad vysokopeciarmi, v druhom semifinálovom zápase medzi Teplou valcovňou a Údržbou o postupujúcom finalistovi rozhodli až strely zo značky pokutového kopu. Zápas totiž skončil v riadnom hracom čase bezgólovou remízou. V napínavom penaltovom rozstrele napokon "čierny Peter" zostal v rukách úradujúceho majstra z Údržby. Údržbári teda svoj vlaňajší titul neobhája a budú hrať len o 3. miesto. Rozhodujúce zápasy o titul i o bronzovú priečku odohrajú semifinalisti v piatok 11. mája na spomínanom štadióne na Solovjevovej ulici v Košiciach. Najprv o 16.00 h. sa stretnú o 3. miesto Vysoké pece - Údržba a potom je od 17.15 h. na programe finálový súboj medzi Energetikou a Teplou valcovňou. V semifinále boli tieto výsledky:

Vysoké pece - Energetika 0:1 (0:1)
Od začiatku stretnutia sa hralo na doraz s maximálnym nasadením na obidvoch stranách. Po niekoľkých nepresných streleckých pokusoch sa v 10. minúte do prvej väčšej gólovej šance dostal hosťujúci Piga, ktorý tvrdou strelou pod brvno otvoril skóre 0:1. Ako sa neskôr ukázalo, bol to jediný a napokon aj víťazný gól, ktorý posunul energetikov do finále. V druhom polčase domáci vysokopeciari zvýšili iniciatívu, neustále sa hralo na polovici hostí, ale tí sa sústredenému tlaku súpera ubránili. V 16. min. mal po zmene strán ideálnu šancu na vyrovnanie domáci Gecík, ale bránu prestrelil. V závere mohol ešte obranca Knap hlavou vybojovať pre svoj tím remízu, ale tesne minul bránu hostí.

Teplá valcovňa - Údržba 0:0, na pokutové kopy 4:3
V súboji vyrovnaných tímov sa hráči obidvoch celkov pozorne strážili a tak sa do gólových šancí na rozmoknutom trávniku len veľmi ťažko dostávali. Prvú šancu na dostrel mali hostia, ale Hanzal mieril v 11. min. vedľa. V prvom polčase sa hralo viac v strede ihriska, do brejkov vyrážali útočníci domácich i hostí len sporadicky. Po zmene strán mali úradujúci majstri z Údržby viac loptu pod kontrolou, ale domáci hrali majstrovsky v defenzíve. Až v závere, kedy už hráčom ubúdali sily, boli bližšie k víťazstvu hostia.
Sám pred bránou sa totiž ocitol Ľalík, ale k presnému zakončeniu mu chýbala rozvaha i pokoj pri umiestnení lopty za brankárov chrbát. V penaltovom rozstrele sa vystriedalo až dvanásť hráčov. Domáci začínali a boli neúspešní, keď Gašpár strelil vedľa. Po ňom hráč Údržby Begáni otvoril skóre 0:1 a ďalší priebeh striel zo značky pokutového kopu mal túto podobu: Kolesár z TVa 1:1, Fotta z Údržby strelil vedľa, Vidricko z TVa 2:1, Mico (Údržba) 2:2, Tobák (TVa) nedal, Hanzel (Údržba) nedal, Mazár (TVa) 3:2, Paperník (Údržba) 3:3, brankár Klembara (TVa) 4:3 a keď Ľalíkovu strelu brankár hostí chytil, Teplá valcovňa vyhrala a postúpila do finále.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...