Vyhľadávanie:

Vo finále bez hokejového šťastia

Vo finále bez hokejového šťastia

Hokejisti HC Košice skončili v uplynulej sezóne hokejovej extraligy 2007/2008 na 2. mieste a získali strieborné medaily

Slovan, Košice, Skalica, také je poradie na prvých troch medailových priečkach v práve skončenom 15. ročníku slovenskej hokejovej extraligy. Košičania sa prebojovali až do finále, v ktorom odohrali s obhajcom majstrovského titulu, s bratislavským Slovanom vyrovnanú partiu. Počínali si znamenite, keď z nepriaznivého stavu 0:3 na zápasy, otočili vývoj finálovej série na 3:3 a k zisku majstrovského titulu im chýbal skutočne iba krôčik Z jasnej finálovej série pre Slovan bola napokon dráma.

V doterajšej 15-ročnej histórii sa žiadnemu extraligovému mužstvu nepodarilo vyrovnať zle rozohranú partiu. A len jediný tím na svete - Toronto Maple Leafs - dokázal v NHL, ešte v roku 1942, zvrátiť stav série na zápasy z 0:3 na 4:3. Košičanom sa to takmer podarilo, no hráčov Toronta tento raz nenapodobnili. V rozhodujúcom siedmom zápase prehrali totiž na ľade súpera o gól 2:3 a tak môžeme smelo hovoriť o tom, že im trochu chýbalo to povestné hokejové šťastie. Po strastiplnom a dramatickom finále sa prezident HC Košice Ľubomír Veme pre médiá s odstupom času vyjadril: "Aj striebro je úspech. Za posledné tri roky kráčame len vyššie, vlani sme skončili tretí a rok predtým štvrtí. Teraz sme mali k titulu veľmi blízko. Keby mi niekto pred sezónou povedal, že budeme hrať vo finále, že vypredáme štadióny a prehráme v najdlhšej sérii o gól, bral by som to. Slovan však bol lepší, celú sezónu hral famózne, o jeho titule rozhodli maličkosti a aj šťastie. My sme mali v sezóne problémy, museli sme meniť aj trénera, no nakoniec naše mužstvo malo na to, aby sme boli najúspešnejší. Za stavu 0:3 nám málokto veril, že Slovanu budeme rovnocenným súperom. Stanovený cieľ, postúpiť do finále a bojovať o účasť v Lige majstrov, sme dosiahli. O titul chceme bojovať v ďalšej sezóne. Výmenou trénera došlo k oživeniu našej hry, mužstvo však potrebujeme ešte vyšperkovať."

Fanúšikovia košického tímu boli počas celej sezóny skutočne skvelí, famózni. Hlavne v hľadisku Steel Arény boli počas domácich zápasov našich hokejistov výborní, dodávali hráčom energiu a neustále ich burcovali odviesť maximálne výkony. Aj preto sa naši vicemajstri rozhodli v sobotu popoludní stretnúť sa s nimi, kde im v Steel Aréne fanúšikovia pripravili skvelé privítanie skandovaním: Majstri, majstri! Titul síce nezískali, ale v očiach fanúšikov si ho zaslúžili za to, že sa prebojovali až do finále, pre fanúšikov natiahli sezónu na maximum a pripravili pre nich nejednu radostnú chvíľu i hokejovú zábavu. Zo strieborného úspechu sa tešili všetci, nielen hráči, ale aj členovia realizačného tímu. A predsa len v kútiku duše všetci verili v zisk majstrovského titulu. "Prehrali sme, ale škrie to každého, veď sme boli tak blízko k víťazstvu. Sme sklamaní, že nám to nevyšlo, ale ten rozhodujúci zápas je vždy o šťastí," zdôveril sa kapitán mužstva Peter Bartoš a dodal: "Až teraz doma si premietame tie okamihy, čo sme v rozhodujúcom zápase mohli spraviť lepšie. Ale je to za nami, taký je šport, taký je život. Všetci sme verili. Teraz nám to ušlo, ale toto mužstvo kráča stále hore, je tu taká postupnosť. Po bronze a striebre by sme na budúci rok mali byť prví."

Hokejisti Slovana si víťazstvom v extralige zabezpečili účasť v novovzniknutej Lige majstrov, Košičania budú o účasť v nej bojovať v kvalifikácii. Ich súpermi budú švajčiarsky SC Bern a nemecký tím Norimberg Ice Tigers. Kvalifikácia by sa mala hrať niekedy v polovici septembra, Liga majstrov začne v októbri.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...