Vyhľadávanie:

Vo finále sa stretnú energetici

Vo finále sa stretnú energetici

Futbalový turnaj o majstra USSK končí v piatok tohto týždňa záverečnými zápasmi o medaily

Nepriaznivé daždivé počasie prinútilo organizátorov futbalového šampionátu tri razy preložiť termíny vyžrebovaných stretnutí v skupinách i v semifinále. Až v závere uplynulého a začiatkom tohto týždňa sa im v nahustenom programe podarilo zlikvidovať všetko zameškané a finále sa odohrá v pôvodnom termíne, v piatok 30. mája na štadióne Technickej univerzity na Watsonovej ulici v Košiciach.

Z dvoch trojčlenných skupín si postup do semifinále vybojovalo kvarteto mužstiev z Vedenia, Zušľachťovní a obalovej vetvy, Vysokých pecí a Energetiky. Do ďalších bojov nepostúpili Teplá valcovňa a RMS. Vlaňajší titul budú obhajovať futbalisti z Energetiky, ktorí sa vo finále o 17.30 hod. stretnú s Vysokými pecami. V zápase o 3. miesto, ktoré sa začne o 16. hodine, sa stretnú Vedenie s tímom Zušľachťovne a obalová vetva.

V záverečných stretnutiach v skupinách boli tieto výsledky:

Zušľachťovne + OV - RMS 2:1 (1:1)
V prvom polčase mali viac z hry hostia, ktorí si vytvorili dobré strelecké príležitosti, ale Horňák ani Dzák ich nedokázali využiť. Až v 17. minúte presne mieril Körösi a otvoril skóre 0:1. Domácich to nedeprimovalo, najprv Spišák netrafil opustenú bránu hostí a po ňom Beregsási presnou strelou z diaľky vyrovnal na 1:1. Po zmene strán mieril hráč hostí Körösi z dobrej pozície len do brankára Župu, na druhej strane Spišák umiestnenou strelou k žrdi dostal svoj tím do vedenia 2:1. Vzápätí ten istý hráč prestrelil bránu hostí a tak sa na stave už nič nezmenilo.

Energetika - Vysoké pece 0:3 (0:1)
Domáci v nekompletnej zostave nedokázali čeliť lavínovitým útokom vysokopeciarov. Tí od začiatku neustále zamestnávali brankára domácich Leška, ktorý zlikvidoval gólové šance Hudáka i Timka. Ale v 15. minúte bol proti umiestnenej strele Olekšáka bezmocný - 0:1. Po zmene strán energetici síce prevzali iniciatívu, ale strelecké pokusy Dieneša i Patakyho nemali ten správny cieľ. Streleckú pohotovosť názorne ukázal v 12. min. hosťujúci Tomašov, ktorý spoza šestnástky zvýšil vedenie svojho tímu na rozdiel dvoch gólov a v závere Timko upravil na konečných 0:3.

SEMIFINÁLE

Vedenie - Energetika 1:2 (1:1)
Domáci futbalisti začali tento súboj mohutným tlakom. Na ľavej strane ušiel obrane hostí Duháň a z jeho prihrávky Fedor bez prípravy strelou pod brvno otvoril skóre 1:0. Hostia postupne hru vyrovnali a v 14. min. sa zaslúžene dočkali vyrovnávajúceho gólu. Z ľavej strany presne k žrdi namieril Dieneš a bolo 1:1. V druhom polčase sa obaja súperi snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu a postúpiť do finále, preto sa hra prelínala z jednej strany ihriska na druhú. Už v 8. min. mal veľkú šancu skórovať domáci Bolf, ale hlavou mieril nad. Na opačnej strane sa do šancí dostali Varga i Piga, gólovo sa však nepresadili. Až v 20. min., po centri z ľavej strany, v pokutovom území domácich, najvyššie vyskočil Sabo a hlavou dostal svoj tím do vedenia 1:2. Domáci boli v závere blízko k vyrovnaniu, lenže Tulenko v páde nedokázal z dobrej pozície prekonať brankára hostí Leška a tak budú futbalisti z Vedenia hrať len o bronz.

Vysoké pece - Zušľachťovne + OV 2:2 (1:0) na pokutové kopy 2:1
Bol to najdramatickejší zápas šampionátu. Aktívnejšie začali hostia a postupne sa k streľbe dostali Martiník, Kolesár i Begáni, ale gólovo sa nepresadili. Vysokopeciari potom prevzali iniciatívu, lepšie kombinovali a ich prvú šancu sa im v 17. min. podarilo úspešne zakončiť strelou Fottu. Vzápätí sa zásluhou Tomáscha mohli dostať do dvojgólového vedenia, ale ten z dobrej pozície netrafil bránu hostí. V úvode druhého polčasu sa Grimplini ocitol sám zoči-voči brankárovi Stolárovi, ktorý však bravúrne zasiahol. Hostia sa predsa len dočkali úspechu. V 11. min. sa k streľbe z 25 metrov odhodlal Martiník a parádnym gólom vyrovnal na 1:1. Hostia vycítili šancu na postup a neustále zamestnávali obranu vysokopeciarov.
V 15. min. hosťujúci Begáni zblízka mieril vedľa, ale o tri minúty neskôr sa už z podobnej pozície nemýlil a k pravej žrdi druhým gólom svojho mužstva otočil skóre na 1:2. Keď sa zdalo, že hostia si výsledok už postrážia, tri minúty pred koncom prišlo nečakané zakončenie domáceho kanoniera Tomašova. Presne umiestnenou strelou k žrdi spoza šestnástky vyrovnal na 2:2 a o postupujúcom sa rozhodovalo v sérii troch striel zo značky pokutových kopov. Začínal hráč hostí Sedlák, ktorý jedenástku premenil 1:0. Po ňom domáci Tomašov vyrovnal na 1:1. Hosťujúci Martiník gól nedal, za vysokopeciarov Tomásch presnou strelou upravil na 1:2. Keď tretí hráč hostí Beregsási strelil do žrde, do finále postúpili Vysoké pece.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...