Vyhľadávanie:

Vodiči, buďme k sebe ohľaduplnejší

Vodiči, buďme k sebe ohľaduplnejší

Križovatka pri Ľudvíkovom dvore je pre účastníkov cestnej premávky nebezpečná

Vážené kolegyne a kolegovia - vodiči,
určite už mnohí z vás, ktorí prichádzate do Vstupného areálu U. S. Steel Košice osobným autom v smere od Košíc a od Hanisky, pocítili nebezpečenstvo, ktoré hrozí pri prechádzaní križovatkou pri Ľudvíkovom dvore, kde sa tieto dve cesty spájajú. My, ktorí prichádzame od Hanisky, sme nútení vojsť až do stredu cesty, odkiaľ máme výhľad na vozidlá prichádzajúce sprava od Košíc a tam čakať na príležitosť zaradiť sa do niektorého z pruhov v smere do Šace. V čase dopravnej špičky, pred striedaním zmien v našej fabrike, je nemožné čakať na priaznivú situáciu, kedy by boli v smere od Košíc voľné obidva jazdné pruhy. Preto, ak je voľný aspoň ľavý jazdný pruh, snažíme sa doň zaradiť.

Osobne sa mi viackrát stalo, že v momente, keď sa snažím zaradiť do voľného ľavého pruhu, vybočí z kolóny vozidiel prechádzajúcich križovatkou v pravom pruhu vozidlo, a v križovatke začne v ľavom pruhu predbiehať. Zatiaľ som mal stále šťastie a kolízii som sa vyhol. Viacerí však už to šťastie nemali. Verte, že som na túto nebezpečnú križovatku upozornil inštitúcie zodpovedné za bezpečnosť na cestách a navrhol riešenie, napríklad rozšíriť križovatku o odbočovací a pripájací pruh v smere od Košíc, ale zatiaľ sa nič neudialo. Pokiaľ sa kompetentní nezobudia, musíme si pomôcť sami. Týmto by som vás chcel poprosiť, aby ste, vy, ktorí prichádzate do tejto križovatky od Košíc, dodržiavali maximálnu povolenú rýchlosť a hoci vám to dopravná značka neprikazuje, aby ste prechádzali, ak je to možné, iba v pravom pruhu a už vôbec nezačali predbiehať v strede križovatky.

Uvedomujem si, že križovatkou neprechádzame iba my, ktorí sa potrebujeme dostať do U. S. Steel, som však presvedčený, že už keď budeme ohľaduplnejší iba my, zamestnanci, nebezpečenstvo, ktoré nám hrozí počas cesty do práce, sa podstatne zníži.

P.S.: Obetujme každý trochu voľného času a upozornime kompetentných, zodpovedných za bezpečnosť na cestách a nielen tam, na nedostatky v ich činnosti. Telefonát, mail, list, vo väčšom množstve a na správnom mieste, urobí svoje.

Za pochopenie vopred ďakujem.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...