Vyhľadávanie:

Vodiči, na vrátniciach buďte opatrní

Vodiči, na vrátniciach buďte opatrní

V priestoroch vrátnic 2A a 3 pred približne tromi týždňami inštalovali takzvané spomaľovače. V apríli pribudne retardér aj na vrátnici č. 1. Nie náhodou. Vlani totiž počas kontroly motorových vozidiel utrpel jeden zo zamestnancov spoločnosti úraz. Vodič iného auta mu pri cúvaní poranil nohy. Negatívnu skúsenosť s motorovým vozidlom mal aj jeden zo zamestnancov SBS.

Zvýšiť bezpečnosť osôb pohybujúcich sa na vrátniciach skúšali najprv vizuálnym označením - farebnými čiarami. Vplyvom počasia ich však čoskoro nebolo vidieť. Vhodným riešením sa ukázali byť retardéry. Ich úlohou nie je znížiť rýchlosť motorového vozidla, ako sa mnohí domnievajú, ale ohraničiť priestor na kontrolu vozidiel a dosiahnuť dodržiavanie bezpečnej vzdialenosti medzi osobami a vozidlami. V praxi to teda vyzerá tak, že v priestore vrátnice, vyhradenom retardérom a rampou, sa môže nachádzať iba jedno vozidlo. Ďalšie vozidlo môže prejsť retardérom až vtedy, ak sa v priestore kontroly nenachádza žiadne vozidlo ani osoba. Z motorového vozidla môžete vystúpiť len v priestore vyhradenom na kontrolu zamestnancami SBS. Na zvýšenú opatrnosť a dodržiavanie vzdialenosti medzi vozidlami upozorňujú aj veľké pútače.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...