Vyhľadávanie:

Vojakov musíme pribrzdiť

Vojakov musíme pribrzdiť

Smútok v košickej kabíne po úvodných dvoch semifinálových stretnutiach play off s Trenčínom

Ako sa predpokladalo, vojaci z Trenčína stopercentne využili domáce prostredie v úvodných dvoch stretnutiach semifinálovej série play off hokejovej extraligy. Zvíťazli 3:1 a 7:0, čo znamená, že pred ďalšími dvoma súbojmi u nás v Košiciach sú v lepšej psychickej pohode i východiskovej pozícii.

Iba v prvom zápase v nedeľu dokázali naši hokejisti ako-tak držať krok so súperom, v pondelok sa v druhom zápase zverenci trénerov Milana Jančušku a Róberta Spišáka úplne vojakom odovzdali. Všetku snahu i úsilie na priaznivý výsledok vynaložili Košičania hneď v prvom stretnutí, no v ňom sa nedokázali strelecky presadiť. Ukázalo sa, že len chcenie niekedy nestačí. K vytúženému úspechu je potrebné vynaložiť viac odvahy, vtipu, dôrazu i hernej produktivity. Hráči domácej Dukly sa predstavili v dobrom svetle, najmä v presilovkách boli neudržateľní. V obidvoch stretnutiach hrali oveľa efektívnejšie, a až šesť gólov zaregistrovali z presiloviek. Dva góly strelili v početnej prevahe už v prvom a štyri góly v druhom zápase.

Názorne to mohli diváci vidieť v druhom meraní síl týchto dvoch semifinálových súperov v pondelok pred televíznymi kamerami. Košičania v súboji nedokázali streliť ani len čestný úspech. Mohlo by sa zdať, že zápas celkom vypustili, ale či si šetrili sily na ďalšie dva zápasy v Košiciach, na to sme právom zvedaví už zajtra a v piatok na ZŠ v Čermeli. Pred semifinálovými súbojmi s Trenčínom naši hokejisti svoj cieľ v tejto sezóne splnili. Boli vo výhode, aj preto sa hráči stotožňovali s vyhláseniami trénerov, že nemajú čo stratiť, môžu len získať. Výhodu na trenčianskom ľade nevyužili, nuž toto predsavzatie by mali doma potvrdiť dvomi víťazstvami a pribrzdiť tak snahu vojakov v ich vysnívanej ceste do finále.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...