Vyhľadávanie:

Vonku bez gólu, v treťom zápase poltucet

Vonku bez gólu, v treťom zápase poltucet

Hokejisti HC Košice v domácej premiére strelecky zažiarili a hravo zdolali Žilinu

Hokejistom úradujúceho majstra HC Košice sa nový ročník hokejovej extraligy sezóny 2010/2011 nevydaril. V úvodných dvoch stretnutiach sa predstavili na ľade súperov v Bratislave a v Poprade, kde vyšli v riadnom hracom čase strelecky naprázdno. V Poprade, po nerozhodnom bezgólovom výsledku 0:0, si predsa len na svoje konto pripísali prvé dva body až po samostatných nájazdoch, keď úspešným strelcom nášho tímu bol Bartoš. Streleckú smolu pretrhli až v treťom zápase, v nedeľu 12. septembra, kedy na domácom ľade hostili Žilinu. S jej hráčmi sa už domáci nemaznali, uštedrili im poltucet a pritom si udržali čisté konto. Keďže aj pod Tatrami vo východoslovenskom derby Košičania ani raz neinkasovali, brankár Hudáček vychytal v tejto sezóne už druhú nulu po sebe.

Po prehre so Slovanom sa náš tím opäť posilnil, keď angažoval skúseného 30-ročného českého útočníka Jaroslava Kristeka so skúsenosťami z NHL. Ten v minulosti hrával českú extraligu v Českých Budějoviciach, Karlových Varoch a v Zlíne. Tréner Rostislav Čada ho zaradil do tretieho útoku medzi Pašeka a Haščáka, s ktorými hral už v stretnutí s Popradom. Herne i strelecky sa presadil až v súboji so Žilinou, keď v Steel aréne jeden gól strelil a na jeden prihral. Patril k našim najlepším hráčom a o tom, že svoj gólový účet si otvorí už v druhom vystúpení v drese HC Košice, český legionár vôbec nerátal.

"Teší ma, že sa mi v novom drese podarilo tak rýchlo skórovať. Moje dojmy zo slovenskej extraligy sú zatiaľ dobré, hoci som v nej hral len dva zápasy. V Steel aréne sa mi páči, v mojej domácej premiére som si to poriadne užil. Prostredie mi vyhovuje, na ľade sa snažím zohrať so spoluhráčmi a byť platnou posilou mužstva."

Hokejová extraliga nabrala hneď po jej ouvertúre rýchle tempo. Košičania v nej odohrali a odohrajú od druhého kola, ktoré sa hralo v piatok 10. septembra, v rozpätí desiatich dní až šesť zápasov. Po súboji s Popradom a doma so Žilinou sa v utorok, 14. septembra, predstavili na ľade súpera v Nitre, dnes, 16. septembra, vo štvrtok sa v Steel aréne o 17.30 hod. stretnú v súboji so Slovenskom 20, zajtra, v piatok 17. septembra, opäť doma privítajú Zvolen a v nedeľu, 19. septembra, pocestujú do Martina. Potom v piatok 24. septembra v Steel aréne privítajú Duklu Trenčín, o dva dni neskôr odohrajú zápas v Skalici a úvodnú šestinu základnej časti uzatvoria v stredu 29. septembra doma v stretnutí s Banskou Bystricou. Od 29. septembra až do 8. októbra odohrajú na domácom ľade päť zápasov po sebe.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...