Vyhľadávanie:

Vrátil sa s trofejou

Vrátil sa s trofejou

Ultramaratónec Andrej Alezár dominoval v Kladne medzi veteránmi

Andrej Alezár

U našich západných susedov v Českej republike sa na mestskom štadióne v Kladne konal 4-dňový ultra maratón Self - Transcendence Race. Medzi 21 štartujúcimi vytrvalcami z Maďarska, Ukrajiny, Rakúska, Talianska, Poľska, Slovenska a Českej republiky bol aj člen nášho BK Steel Košice Andrej Alezár.

V silnej konkurencii si počas štyroch dní počínal veľmi dobre, keď spolu zabehol 411 kilometrov a 5 metrov, čím sa v konečnom poradí umiestnil na 10. mieste. Vo svojej vekovej kategórii 50 - 59 - ročných však dosiahol skvelý úspech, keď nenašiel premožiteľa a zaslúžene zvíťazil. Po návrate nám porozprával o tom, ako to na okruhu v Kladne vyzeralo:

"Bežalo sa na vydláždenom povrchu vytýčenej 1 km trate okolo štadióna, kde sa každých 12 hodín menil smer behu. Mne sa podarilo prvý deň zabehnúť 126 km, na druhý deň 92, tretí deň 94 a na štvrtý deň 99 kilometrov.
V priebehu troch nocí som spolu asi 10 hodín oddychoval v spacom vaku na žinenke v telocvični. To však nestačilo na to, aby sa mi vyliečili pľuzgiere po prvom dni na palci a malíčku pravej nohy. Na druhý deň som bežal v poltopánkach, až na tretí deň som si znova obul botasky, ktoré mi upravil masér. Vyrezal mi otvory na miestach, kde ma to tlačilo. Bolo mi ľúto botasiek, ale masér ma upokojoval, že on na ultra maratóne v New Yorku sám takto obetoval štyri páry botasiek, lebo vždy je vraj lepšie kúpiť nové, než si zničiť nohy.
Po treťom dni ma začalo bolieť v priehlavku i v kolenách. Pomohol mi nemecký homeoterapeut, ktorý zistil, že mám nedostatok minerálov, a tak som skonzumoval o niekoľko tabliet viac než inokedy. O občerstvenie a môj pitný režim sa staral brat Milan, ktorému ďakujem za to, že to so mnou celý čas vydržal."


Po doliečení a týždňovom oddychu sa A. Alezár znovu začal pripravovať na Považský maratón, na MMM v Košiciach a na ME v Brne, kde sa uskutoční beh na 24 hodín.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...