Vyhľadávanie:

Vrátili močidlu čo mu patrí

Vrátili močidlu čo mu patrí

V obci Zemplínska Široká ukončili projekt grantového programu Spoločne pre región

Väčšina z jedenástich víťazných projektov piateho ročníka grantového programu Spoločne pre región z dielne spoločnosti U. S. Steel Košice a Karpatskej nadácie je už hotových. Nedávno k nim pribudol ďalší. V dedinke Zemplínska Široká pri Michalovciach sa ľuďom odhodlaným urobiť v prospech iných maximum podarila dobrá vec. Grant vo výške 1 919 eur zužitkovali vskutku excelentne. Priestor, ktorý kedysi ich predkovia využívali na močenie konopí, premenili na oázu oddychu a relaxu.

"Realizáciou projektu Vráťme močidlu čo mu patrí sa nám podarilo odstrániť čiernu skládku a upraviť priestor močidla tak, aby sa táto lokalita dala využívať na oddych a posedenie v prírode," informoval starosta Zemplínskej Širokej Vladimír Mati. "Na uvedený priestor sme naviezli hlinu, upravili sme terén, územnú plochu osiali trávou, osadili sme lavičky, vybudovali ohnisko. Vysadili sme tu stromčeky a kríky, obnovili a vyčistili storočnú studňu. Projektom sa nám podarilo splniť stanovené ciele. Do realizácie projektových aktivít sa zapojili viaceré subjekty a organizácie. Spomeniem Základnú organizáciu Jednoty dôchodcov Slovenska, Obecný športový klub Družstevník, klub mládeže, základnú školu, Rómov z obce i Základnú školu s materskou školou v Palíne. Zorganizovali sme tri brigády. Na prvej z nich sa zúčastnilo štyridsať dobrovoľníkov, na druhej päťdesiat a na poslednej tretej šiesti dobrovoľníci. Odpracovali sme spolu 288 dobrovoľníckych hodín. Partnerstvo so spomínanými subjektmi prinieslo želaný efekt," konštatoval starosta a dodal: "V našich aktivitách chceme pokračovať aj v budúcom roku. Uvažujeme, že daný priestor dobudujeme. Obnovíme rybník, ktorý sa bude využívať na športový rybolov a vybudujeme ihrisko na plážový minifutbal."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...