Vyhľadávanie:

Všakovaké vianočné drobnosti potešia každú dušu

Všakovaké vianočné drobnosti potešia každú dušu

Charitatívny stánok U. S. Steel Košice bude na Hlavnej ulici ešte tri dni

Ak ste ešte neboli na Hlavnej nasať pravú predvianočnú atmosféru, určite to urobte. Veď čo je lepšie v dnešnom uponáhľanom svete ako vypnúť, stretnúť sa na chvíľu s blízkymi,  priateľmi a podebatovať o všeličom možnom, na čo nemáme často dlhé týždne čas?  A popritom si urobte na chvíľočku čas a zájdite k nášmu charitatívnemu stánku, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou Košických rozprávkových Vianoc už mnoho rokov. Košická oceliareň v ňom dáva príležitosť neziskovým organizáciám  zaoberajúcimi sa rôznorodými verejnoprospešnými aktivitami prezentovať sa širokej verejnosti, porozprávať okoloidúcim o svojej činnosti i zámeroch, ale aj úspechoch, ktoré sa im aj vďaka empatii, súdržnosti i podpore  ľudí dobrej vôle darí v prospech iných realizovať. A ak ich podporíte aj vy dobrovoľným príspevkom, neodídete s prázdnymi rukami. Všakovaké vianočné drobnosti a ozdoby potešia  každú dušu. Najmä ak boli vyrobené s láskou.  Vám urobia radosť a ich autorom prinesú možnosť ďalej tvoriť a rozvíjať sa. Aj keď sa už čas kráti, stále máte príležitosť stretnúť v našom stánku ľudí, pre ktorých sa výchova k tvorivosti či  pomoc iným stala životným  poslaním. Dnes to bude Základná umelecká škola – výtvarný odbor, na Kováčskej ulici v Košiciach, zajtra nezisková organizácia Autistické centrum Rubikon a pozajtra Klub Forresta Gumpa.

A aby všetko klapalo ako má, o to sa  po celý čas, od 5. do 22. decembra, postarali okrem  tímu z Vonkajších vzťahov a zástupcov osemnástich partnerských subjektov aj dobrovoľníci z radov našich kolegov a štipendistov spoločnosti U. S. Steel Košice. Prečo sa na túto aktivitu dali? A ako ju vnímajú podporené organizácie?

„Bola som v stánku už dvakrát a vždy to bolo príjemné. Jednak ľudia i celková atmosféra. Mám z toho dobrý pocit,“ nechala sa počuť operátorka prevádzkových procesov Obrobne Zora Horváthová. „Ľudia sa stretnú, prehodia pár milých slov a svet je krajší...“

Štipendista Lukáš Jenčík, budúci mechatronik, ktorý mal službu spolu s dobrovoľníkmi z Domova sociálnych služieb v Kráľovciach, kvituje túto aktivitu. „Zapojil som sa,  lebo som chcel pomôcť druhým. Pri stánku sa zastavilo veľa ľudí a veľa z nich aj finančne podporilo organizáciu. A so sebou si zobrali aj peknú pozornosť.“

„Z pomoci v charitatívnom stánku  som si odniesla veľa nových skúseností a dobrý pocit z množstva ľudí, ktorí sa pri ňom pristavovali a chceli pomôcť tiež,“ dala nám vedieť  štipendistka Dáša Drenčáková.

Ďalšia vysokoškoláčka Františka Ferenčíková, ktorú firma podporuje v štúdiu,  mala službu vo vianočnom stánku U. S. Steel Košice po prvý raz. „Prihlásila som sa hlavne preto, že som chcela pomôcť ľuďom, ktorí to potrebujú.  Počas roka si málo uvedomujeme, že sú medzi nami aj tí, ktorí to nemajú v živote ľahké... Preto sa teším, že práve v období Vianoc sú ľudia k sebe navzájom milší a sú ochotní pomáhať.“ Františka pomáhala Lige proti rakovine. Mala tak možnosť osobne sa stretnúť s ľuďmi, ktorí túto zákernú chorobu prekonali. „Dodalo mi veľa síl, keď som sledovala, ako aj napriek neľahkému osudu sa tí,  ktorí sa z tejto choroby vyliečili, naďalej snažia pomáhať ľuďom s podobným osudom. Páčilo sa mi, že im nechýbal úsmev na tvári a radi ho rozdávali. Som veľmi hrdá, že som mohla byť aspoň na chvíľu súčasťou pomoci, ktorú každý rok organizuje spoločnosť U. S. Steel Košice. Chcem sa poďakovať za možnosť pomáhať a za to, že aj vďaka jej činnosti sa ľudia v našom okolí cítia byť prijatí, milovaní a majú pocit, že na nich niekomu záleží.“

Občianske združenie Usmej sa na mňa každoročne ponúka v stánku  U. S. Steel Košice výrobky hendikepovaných detí a oboznamuje okoloidúcich so svojou charitatívnou činnosťou. „Sme veľmi vďační spoločnosti U. S. Steel Košice, že nám dáva túto možnosť propagácie, ale aj finančného prínosu,“ povedala riaditeľka združenia Dagmar Kočiová. „V tomto roku sa nám podarilo ponúknuť výrobky v hodnote viac ako šesťsto eur. Z výťažku kupujeme vzdelávacie a rehabilitačné pomôcky pre školy, v ktorých sa učia hendikepované deti. Ich výrobky majú svoj jedinečný rukopis a Košičania sa už na nás v stánku tešia. Deti majú zároveň radosť, že sú užitočné a ich výrobky sa páčia,“ doložila.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...