Vyhľadávanie:

Vstupenkové story

Vstupenkové story

Dostať sa k lístkom na hokej nebolo pre fanúšikov jednoduché

Mimoriadny bol záujem hokejových fanúšikov z radov hutníkov o hokejové zápasy v Steel Aréne. Konečné štvrté miesto HC Košice v tabuľke ich isto nepotešilo, ale taký už je hokej. Mnohí sa, napriek veľkej snahe, nedostali ani na jeden duel. "Dostať sa k vstupenkám je takmer nemožné," posťažoval sa nám Ladislav Hoksz z divízneho závodu Zušľachťovne. Marián Zelenkay tvrdil to isté. "Viackrát som sa pokúšal prostredníctvom Ferrotouru kúpiť si vstupenku. Buď som prišiel príliš skoro - ešte ich nepredávali alebo neskoro - už boli vypredané." Podľa Slávky Štefanovej nemá bežný človek absolútne žiadnu šancu ísť a kúpiť si dva lístky na hokej. Iste nielen ju, ale aj všetkých ostatných, ktorí vo Ferrotoure nepochodili, by zaujímalo, akým systémom sa vstupenky na hokejové zápasy predávali a prečo neboli schopní vo Ferrotoure poskytnúť jednoznačnú informáciu, kedy si mohol človek lístok zakúpiť. O stanovisko k tomuto problému sme preto požiadali riaditeľku Ferrotouru Elenu Gregovú.

"Hoci sme sa v spolupráci s niektorými členmi správnej rady HC Košice pokúšali o zablokovanie určitého počtu lístkov pre zamestnancov U. S. Steel Košice, Ferrotour nemal k dispozícii žiadne lístky mimo Ticketportalu. Pracovali sme teda ako predajcovia, mali sme však väčšie možnosti na ich rezerváciu než jednotlivci. My sami sme nikdy dopredu nevedeli, kedy sa vôbec predaj lístkov na jednotlivé zápasy začne. Striedali sme sa s kolegami pri internete aj v nočných hodinách, aby sme získali čo najväčší počet vstupeniek. Ticketportal uvoľňoval lístky na predaj v jednotlivých dávkach, zvyčajne v rôznych časoch. V momente, keď boli lístky v online predaji, pokúšalo sa ich zarezervovať niekoľko tisíc záujemcov naraz. Preto bol systém pomalý a možnosti výberu miesta alebo želaného sektoru boli veľmi obmedzené. Z celkovej kapacity štadióna sa nám teda podarilo zarezervovať len určitú časť a tá zďaleka nepokrývala dopyt. Lístky bolo možné začať predávať vo Ferrotoure až vtedy, keď boli vytlačené. Ticketportal si nedostatočne uvedomil, že išlo o vypredanie vyše osemtisíc miest, v jednom prípade na dva zápasy za sebou, a preto nám samotné formuláre na tlač posielal v obmedzených dávkach, čo nás tak isto časovo obmedzovalo.
Vstupenky sme predávali predovšetkým pre záujemcov z U. S. Steel Košice vo vstupnom areáli, menšia časť sa predávala aj v našej pobočke na Alžbetinej ulici, ale i v Michalovciach. Oznámenie o čase začatia predaja lístkov prichádzalo do úvahy až potom, keď sme mali všetky lístky kompletne pripravené. Čas sme však nevedeli vopred garantovať kvôli celému vyššie uvedenému procesu, ale i rôznym technickým problémom (samotné spustenie a dávkovanie predaja, padnutie servera, problémy s tlačou a pod. ). Keďže bol záujem o lístky vlastne nepretržitý, v momente začatia predaja trvalo naozaj iba niekoľko minút, aby sa vypredali. Podľa mojich informácií sa vstupenky do celej Steel Arény na zápasy so Slovanom Bratislava vypredali v priebehu 2 hodín. Je nám ľúto, že sme nemohli uspokojiť viac záujemcov o zápasy HC Košice."

K problematike sa vyjadril aj manažér Steel Arény Igor Havrila.

"Predaj vstupeniek do Steel Arény prebiehal v spolupráci so spoločnosťou Ticketportal najväčšieho predajcu lístkov nielen na Slovensku, ale aj iných krajinách (hlavne v Česku).
Naše rozhodnutie napojiť naše vstupné turnikety na server Ticketportalu aj napriek problémom, ktoré sa vyskytli, považujem za správne. Z hľadiska jedinečnosti a multifunkčnosti haly, z hľadiska progresu, je to v budúcnosti najlepší spôsob, ako uspokojiť divákov, ktorí sa na podujatie môžu dostať systémom rezervácie cez internet.
Čo sa však v Košiciach v súčasnosti dialo. Pre neuveriteľný záujem, z ktorého sa veľmi tešíme, bolo problém dostať sa k lístkom. Pravdou je, že s takouto situáciou nepočítal nikto, a aj samotný Ticketportal bol prekvapený. Pre enormný záujem spadol server Ticketportalu. V jeho histórii sa to stalo možno raz... V súvislosti so Steel Arénou, viackrát. Ticketportal sa k tomu postavil profesionálne a sebakriticky priznal, že systém nestíha, keď sa v jeden čas napojí obrovské množstvo ľudí na internet. To je hlavný problém a Ticketportal už skúma možnosti odstránenia tejto patovej situácie. Každé jedno podujatie sme boli schopní vypredať do troch hodín a návštevníci, ktorí si chceli kúpiť lístky priamo, v predajných miestach, jednoducho nemali šancu.
Pre samotnú USSK bolo na moju žiadosť otvorené nové predajne miesto Ticketportalu priamo vo vstupnom areáli. Ticketportal nám vyšiel v ústrety a uzatvoril zmluvu so spoločnosťou Ferrotour. Nedostatok hárkov na vstupenky, dostatočný počet rezervácií, je vecou zmluvy medzi týmito dvoma spoločnosťami.
Som presvedčený, že sa to upokojí a v priebehu nasledujúcej hokejovej sezóny 2006 - 2007, kedy je rozpis zápasov daný vopred, budeme môcť všetkých fanúšikov hokeja uspokojiť."

O predaji permanentiek na budúcu hokejovú sezónu budeme priebežne informovať.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...