Vyhľadávanie:

Výborná prezentácia našej údržby

Výborná prezentácia našej údržby

Na Národnom fóre údržby 2015 viac ako dve stovky odborníkov z piatich krajín

V dňoch 2.- 3. júna sa v príjemnom prostredí hotela Patria na Štrbskom Plese uskutočnil už 15. ročník medzinárodnej konferencie Národné fórum údržby 2015. Podujatie pod záštitou Ministerstva hospodárstva SR organizovala aj tohto roku Slovenská spoločnosť údržby, ktorá od svojho vzniku v roku 2000 združuje firmy podporujúce rozvoj v oblastiach technológií, kvality a bezpečnosti údržbárskych činností. Spoločnosť U. S. Steel Košice, s.r.o. je jedným zo zakladajúcich členov Slovenskej spoločnosti údržby.

Na konferencii bolo prítomných rekordných 233 účastníkov z vyše 40 firiem zo Slovenska, Česka, Nemecka, Poľska a Rakúska. Po slávnostnom otvorení podujatia si z rúk predsedu Predstavenstva Slovenskej spoločnosti údržby Juraja Grenčíka prevzali cenu Údržbár roka 2014 tentoraz výnimočne dvaja nominovaní údržbári. V silnej konkurencii z celého Slovenska to bol za U. S. Steel Košice generálny manažér pre podporu výroby Peter Gazsi. Jeho kandidatúra vzišla z výrobného úseku firmy za významný prínos v budovaní stratégie kľúčových činností údržby v procese transformácie Carnegie, naša cesta. Druhým oceneným bol Gejza Kardos z akciovej spoločnosti Eustream za líderstvo v oblasti opravárenských technológií.

Konferencia potom pokračovala prednesením odborných príspevkov v sekciách Bezpečnosť a riziká v údržbe, Progresívne technológie údržby, Najlepšia prax a riadenie údržby, Informačné systémy a podpora údržby a Prediktívna údržba a diagnostika.

Generálny manažér pre zdokonaľovanie procesov a technológií a transformáciu výroby USSE Ján Petko v prednáške s názvom Zapojenie zamestnancov do procesu zvyšovania bezpečnosti opísal metodiku motivovania ľudí na zapojenie sa a prinášanie nových podnetov, nápadov a riešení v tejto najdôležitejšej oblasti podnikania. Jeho prednáška zaujala nápaditosťou a viacerými príkladmi z praxe.

Jaroslav Dancák, vedúci prevádzky Žeriavy finálnej výroby v divíznom závode Údržba, predstavil postup zaisťovania opravárenských úsekov pri údržbe zdvíhacích zariadení. Účastníkov konferencie zaujal neobyčajným riešením zariadenia na automatické zaisťovanie žeriavových dráh, ktoré bolo doteraz spojené s nemalou fyzickou námahou a bezpečnostným rizikom pre zaisťujúcich údržbárov. Rozšírenie tohto spôsobu zaisťovania prinesie nielen úľavu pre údržbárov, ale aj značné zlepšenie v dostupnosti výrobných zariadení, ktoré sú počas údržby žeriavov a žeriavových dráh obmedzované.

Úsek spoľahlivosti reprezentovali dvaja prednášajúci, riaditeľ pre spoľahlivosť zariadení podpory výroby Rastislav Milan a technológ pre kontrolné a pracovné merania zo Spoľahlivosti zariadení technickej diagnostiky Juraj Porubän. Prvý z nich v prednáške Spoľahlivosť zariadení na prepravu tekutého železa ukázal spôsoby zisťovania stavu, určovania priorít a náročné opravárenské technológie pojazdných miešačov používaných v našej firme. Druhý špecialista priblížil náročnú cestu, ktorú sme v oblasti zameriavania častí výrobných zariadení prešli - od použitia optických meradiel po laserové 3D skenovanie a tiež nové výzvy, ktoré nás ešte v tejto sfére čakajú. Obaja vyvolali záujem a následnú diskusiu poslucháčov konferencie.

Všetky príspevky účastníkov z U. S. Steel Košice sa stretli s priaznivým ohlasom a ich autorom patrí poďakovanie za aktívnu účasť a šírenie dobrého mena našej spoločnosti. Konferenciu uzavreli sprievodné akcie - semináre Asset Management - požiadavky štandardov a implementácia v praxi, Operatívne riadenie údržby a bezpapierová údržba a workshop Benchmarking údržby - európske a globalizované ukazovatele vo väzbe na procesy.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...