Vyhľadávanie:

Vydarená generálka pred šampionátom

Vydarená generálka pred šampionátom

V Košiciach sa konal 38. ročník Veľkej ceny Košíc v krasokorčuľovaní a 15. ročník Košickej korčuľky

Dva dni bojovalo vyše sto krasokorčuliarov na ľade ZŠ na Kavečanskej ceste o cenné trofeje v siedmich mužských a ženských kategóriách. V pretekoch Veľkej ceny Košíc v krasokorčuľovaní dominovala zo žien domáca pretekárka z Kraso Centra Košice Jacqueline Belenyesiová a u mužov český pretekár Petr Bidař.

Zaujímavosťou týchto pretekov, ktoré podporila U. S. Steel Košice bolo, že až na druhých priečkach skončili favorizovaní Košickí krasokorčuliari, slovenskí reprezentanti Radka Bártová a Jakub Štróbl, ktorí boli po krátkom programe pred voľnými jazdami na vedúcich pozíciách svojich kategórií. Medzi juniorkami si najlepšie počínala košická odchovankyňa dlhodobo pôsobiaca v Bratislave Ivana Reitmayerová a z juniorov jej brat Peter Reitmayer, ktorý po voľnej jazde odsunul na druhú priečku domáceho pretekára Mareka Dlugoša. V ostatných mládežníckych kategóriách si veľmi dobre počínali pretekári z domáceho Kraso Centra, ktorí sa takmer v každej kategórii ocitli na medailových priečkach.

Trofeje víťazov si vybojovali v interpretačnom korčuľovaní Anna Gájová, Zuzana Medvecká a Adriana Sabolová, zo starších žiačok Michaela Sabolčáková a zo začiatočníčok Natália Gerdová. V dobrom svetle sa okrem spomínanej Bártovej predstavili ďalšie Košičanky. Striebro si vybojovali Alexandra Duláková i Dominika Kasperová, na tretích priečkach skončili Daniela Hovanová a Vanesa Vaľková. Z chlapcov prvenstvo pre Košice vybojoval v kategórii starších žiakov Peter Novella a na 2. mieste sa okrem už spomínaných Štróbla a Dlugoša umiestnil v kategórii staršie nádeje Alex Hladoník.

Spokojnosť s vystúpením krasokorčuliarov Kraso Centra Košice vyjadrila aj ich trénerka Hanka Töcziková: "Naši pretekári na domácom ľade nesklamali a ziskom trofejí i medailí iba potvrdili v tomto roku dobrú formu. Výsledky z tohto podujatia sa zároveň započítavali do Slovenského pohára. V štyroch predchádzajúcich pretekoch si naši počínali tiež výborne a Kraso Centrum je na vedúcej pozícii v rámci Slovenského pohára. Pre trojicu našich krasokorčuliarov Belenyesiová, Bártová a Štróbl to bola dobrá generálka pred slovenským seniorským šampionátom, ktorý sa bude v závere tohto týždňa konať v Trenčíne."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...