Vyhľadávanie:

Vydarená rozlúčka s letom

Vydarená rozlúčka s letom

Nadácia U. S. Steel Košice  medzi deťmi z Detského domova Uralská

Na dvore Detského domova na Uralskej ulici v Košiciach v pondelok 21. augusta už od rána panoval čulý ruch. V kotle tíško bublal guláš, deti netrpezlivo pobehovali všade naokolo a tety z domova spolu s väčšími deťmi, ale aj profesionálnymi rodičmi a priateľmi domova, chystali všetko potrebné na Uralfest, ktorý mal už o malú chvíľu vypuknúť.

„Je to už siedmy rok, čo Uralfest organizujeme,“ povedala nám riaditeľka detského domova Andrea Matisová a dodala, že deti aj zamestnanci domova sa na túto akciu vždy veľmi tešia.

Tento rok bol však Uralfest predsa len čímsi výnimočný. Na návštevu prišli i zástupcovia Nadácie U. S. Steel Košice a spolu s nimi aj manželka prezidenta spoločnosti Donna Buckisová so svojimi deťmi Oliviou a Christopherom, ale aj Mária Kiraľvargová, manželka viceprezidenta pre vonkajšie vzťahy, riadenie a rozvoj podnikania. Najprv si spolu s ďalšími hosťami pozreli vystúpenie detí, ktoré si na túto príležitosť pripravili pestrý program tancov, piesní a recitačných vystúpení a potom sa už rozkrútil kolotoč zábavy a rôznych súťaží.

„V minulosti sme navštívili už aj iné detské domovy na Slovensku a je veľmi zaujímavé vidieť, ako jednotliví riaditelia pracujú s deťmi. Z dnešnej návštevy mám pocit, že sa tu o deti starajú naozaj veľmi dobre a aj deti sa zdajú byť veľmi šťastné,“ povedala nám Donna Buckisová. Olivia a Christopher sa takisto zapojili do diania. Nielenže si spolu s deťmi z detského domova zasúťažili, ale takisto ich zaujímali aj ich príbehy.

Spoločnosť U. S. Steel Košice spolupracuje s Detským domovom na Uralskej ulici v Košiciach od roku 2001. V súčasnosti tu žije sedemdesiat detí, o ktoré sa stará tím vychovávateliek a devätnásť profesionálnych rodičov. Poskytujú útočisko aj trom mladým dospelým, ktorí prejavili záujem zostať v domove aj po dovŕšení veku 18 rokov a okrem toho tu vytvorili aj jeden byt pre rodičov, ktorým pomáhajú učiť sa, ako zvládať starostlivosť o rodinu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...