Vyhľadávanie:

Vyhrievacie lôžko s fototerapiou

Vyhrievacie lôžko s fototerapiou

Novorodenecké oddelenie FN L. Pasteura v Košiciach

Tridsať lôžok má novorodenecké oddelenie FN Luisa Pasteura v Košiciach. Tím lekárov a zdravotných pracovníkov sa tu stará nielen o zdravé deti, ale i novorodencov s nie veľmi vážnymi, ale predsa len zdravotnými problémami. Je to zároveň jediné pracovisko vo východoslovenskom regióne, kde sú hospitalizované dieťatka matiek s AIDS i drogovo závislých.

Pri výkone kvalitnej zdravotníckej starostlivosti však lekárom všeličo chýbalo. S pomocou Nadácie U. S. Steel Košice sa tu podarilo zakúpiť otvorené vyhrievacie lôžko s fototerapiou. Na oddelení ich majú teraz k dispozícii dve, sú však permanentne "obsadené."

Na termo lôžku, ako nám povedala primárka novorodeneckého oddelenia Božena Pšeničková, kde sa ukladá dieťa hneď po narodení, možno okrem iného sledovať prekrvenie novorodenca či pupok. Ožarovaním dieťaťa modrým svetlom, ktoré je súčasťou tohto prístroja, sa takzvaná detská žltačka rýchlejšie stráca. Vlani každé z 1160 narodených detí pobudlo na vyhrievacom lôžku štyri až šesť hodín, v prípade zdravotných ťažkostí aj častejšie.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...