Vyhľadávanie:

"Výhru sme si naozaj užili"

"Výhru sme si naozaj užili"

Dobrovoľníci na víkendovom pobyte v Medzeve

Víkendovka v Medzeve. To bola výhra pre troch železiarov - dobrovoľníkov, vyžrebovaných spomedzi tohtoročných účastníkov Dní dobrovoľníkov U. S. Steel pre Košice. Martin Karajoš z Energetiky, Alena Majerníková z finančného úseku spoločnosti a Peter Varga z divízneho závodu Obalová vetva si mali možnosť užiť víkendový pobyt uprostred krásnych pahorkatín Slovenského rudohoria minulý týždeň. Prihlásili sa spolu s rodinami deviati, do Medzeva sa nakoniec vybrali šiesti.

"Výhra ma veľmi potešila, o žrebovaní som netušila a ako prvá ma informovala kolegyňa, ktorá si moje meno prečítala v Oceli východu. Osud však neplánovane zasiahol a kvôli zdravotným problémom som sa víkendového pobytu nemohla zúčastniť," povedala nám A. Majerníková. "Zariadenie v Medzeve poznám, je tam milý personál, vynikajúca kuchyňa a pekné prostredie. O to viac ma to mrzí. Možno nabudúce...," nádejala sa dobrovoľníčka, ktorá akciu spoločne s kolegami z útvaru Riaditeľa pre daňové systémy podporila už po druhý raz. "Vlani sme pomáhali v Základnej škole na Gemerskej ulici, ktorá sa špecializuje na výučbu detí s poruchami zraku, v tomto roku sme boli v krízovom centre pre matky s deťmi v Košickej Novej Vsi."

Predák prípravnej linky DZ Obalová vetva Peter Varga podporil dobrovoľnícke dni po prvý raz. Stretli sme ho pri maľovaní priestorov budúcej klubovne pre deti na Sídlisku Terasa.

"Chcel som pomôcť a prežiť deň s ľuďmi z fabriky trochu inak než v zamestnaní," uviedol na margo tejto svojej aktivity. Zapojil sa aj do humanitnej zbierky a hodno dodať, že je tiež 33-násobným bezpríspevkovým darcom krvi. "Víkendovku v Medzeve sme si s manželkou naozaj užili," zhodnotil dva dni oddychu. "Pôvodne mal s nami byť aj syn, je však vo veku, keď uprednostňuje program s rovesníkmi. My sme si perfektne oddýchli. Trochu sme sa prechádzali, zahrali sme si kolky, stolný tenis... Aktívne športovanie by však chcelo viac ľudí..."

V kompletnom zložení bola v Medzeve nakoniec iba 4-členná rodina predáka pre distribúciu elektrickej energie pre primárnu výrobu M. Karajoša. Tohto dobrovoľníka sme tohto roku stretli medzi darcami krvi. "Kvôli železiarenskej akcii som si posunul termín odberu krvi o mesiac," prezradil o sebe tento dlhoročný železiar. Vo firme pracuje dvadsaťštyri rokov. "Naša rodina nezvykne vyhrávať, tak sme sa naozaj potešili, že sa na nás usmialo šťastie. Tešili sme sa aj preto, že v Medzeve sme ešte nikdy neboli. Cítili sme sa výborne, nemôžem sa na nič sťažovať, hádam iba na počasie, ktoré nebolo práve najprívetivejšie. Zašli sme do Jasovskej jaskyne, boli sme v Kúpeľoch Štós, v mestečku Medzev, skrátka pochodili sme okolie a trochu sme i športovali. Pobyt sa páčil aj deťom. Klobúk dolu pred personálom, výborne sa o nás postarali," zhodnotil víkend Martin Karajoš.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...