Vyhľadávanie:

Vymenia vyše pätnásťtisíc svietidiel

Vymenia vyše pätnásťtisíc svietidiel

Košice pripravujú najväčšiu komplexnú modernizáciu verejného osvetlenia

Košice idú do výrazného zlepšenia sústavy mestského verejného osvetlenia. Navyše tak, že pri obrovskej investícii, nebude v nasledujúcich pätnástich rokoch mestský rozpočet zaťažený nad rámec doterajších nákladov na osvetlenie.

Nové svietidlá, LED technológie, stožiare, posilnenie osvetlenia najrizikovejších priechodov pre chodcov, zvýšenie kvality osvetlenia ulíc, bezpečnosti obyvateľov i návštevníkov mesta a v neposlednom rade až 50-percentná úspora elektrickej energie. To je len časť toho, čo chce mesto dosiahnuť doposiaľ najrozsiahlejšou modernizáciou verejného osvetlenia, s predpokladanou výškou investície takmer 28 miliónov eur. Okrem iného pôjde o výmenu 15 193 kusov svietidiel, pričom všetky energeticky náročné nahradia oveľa úspornejšie LED technológie.

„Zvýši sa tak bezpečnosť na cestách a v uliciach, ale aj atraktivita mesta,“ zdôraznil primátor Richard Raši. „Vymenených bude až 5 000 stožiarov a nových bude aj 350 rozvádzačov verejného osvetlenia. Pomocou nich dokáže operátor z hlavného dispečingu upravovať na diaľku napríklad intenzitu osvetlenia, zapínať ho aj vypínať. Osvetlenie bude doplnené v lokalitách, kde je v súčasnosti poddimenzované, nevyhovujúce, a kvôli zvýšeniu bezpečnosti chodcov bude zároveň posilnené osvetlenie 100 najrizikovejších priechodov pre chodcov.“  

O príprave komplexnej modernizácie verejného osvetlenia mesta Košice rokovali košickí mestskí poslanci v pondelok 12. decembra 2016.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...