Vyhľadávanie:

Vyše štyritisíc eur na dobrú vec

Vyše štyritisíc eur na dobrú vec

Hutníci dali dokopy najvyššiu sumu v doterajšej histórii Dňa narcisov

"Už v električke som rozmýšľala, či tu budete. Čítala som v Oceli východu, že firma podporuje Deň narcisov... Ja tak robím každý rok. Zbierka je podľa mňa zmysluplná a potrebná," stačila nám úchytkom povedať Mária Horváthová z valcovne, ktorá sa nakrátko pristavila pri aktivistkách Ligy proti rakovine i dobrovoľníčkach z radov hutníčiek, aby do pripravenej urny vhodila zopár mincí. Bol piatok, 26. apríla, krátko po piatej hodine ráno. Turniketmi sa do fabriky na rannú zmenu valili stovky hutníkov. Mnohí z nich ženy ponúkajúce žlté kvietky nádeje, symboly boja proti rakovine, neobišli. Práve naopak.

"Ja určite prispejem. Beriem to ako bežnú vec, vôbec sa nad tým nepozastavujem. Ako by to bolo? Pomáhať treba, hoci aj málom. Nie? Viem, o čom hovorím, ak poviem, že rakovina je pliaga. Umrela mi na ňu sestra," prezradil s pohnutím v hlase vari päťdesiatročný František, čakajúc na spoj, ktorý ho odvezie k vysokým peciam... Hala hlavnej vrátnice sa po pol siedmej vyľudnila. Čas pomaly ukrajoval z práve sa začínajúceho pracovného dňa. Počasie veľmi neprialo. Sem tam sa z oblohy spustil jemný dáždik, inokedy poriadny lejak, potom sa ukázalo slniečko. Skrátka, apríl. Slota sa však na nezáujme hutníkov podporiť najväčšiu a najznámejšiu charitatívnu zbierku na Slovensku neodzrkadlila. Pokladničky dobrovoľníkov pohybujúcich sa počas celého dňa v areáli huty i pri jej vrátniciach, medzi ktorými nechýbali ani manželky viceprezidentov Beáta Pitoráková a Slávka Jacková a jej dcéra Lenka, sa plnili jedna radosť. Pomôcť prišli veľmi rady. Prečo? "Pretože ide o dobrú vec. Je to verejná zbierka, ktorá sa robí celoštátne a vieme, kde a na čo budú vyzbierané peniaze použité. Je pre mňa cťou zúčastňovať sa na takýchto akciách," konštatovala Beáta Pitoráková, ktorú doplnila Lenka Jacková: "Ja som sa zúčastnila na Dni narcisov ako dobrovoľníčka po prvý raz. Aj preto, že rakovina je nevyspytateľná choroba a nikdy nevieme koho zasiahne, kto bude pomoc potrebovať."

V ten deň dali hutníci dokopy nevídanú sumu. Výťažok z ich zbierky na boj proti rakovine a pomoc onkologicky chorým pacientom predstavoval počas Dňa narcisov 4 022, 26 eur. "Zatiaľ som nenašla krajšie slovo ako ďakujem. Odovzdajte ho prosím všetkým, ktorí prispeli na dobrú vec," ozvala sa nám Mária Karabinošová i za ďalšie členky klubu Viktória v Košiciach - Katarínu Törökovú, Libušu Čunderlíkovú, Julianu Brezovskú a Ľudmila Csergőovú, ktoré spolu s ďalšími dobrovoľníčkami z U. S. Steel Košice, Jankou Ferenčuhovou, Katarínou Dittelovou, Alžbetou Tiszovou a Katarínou Szaboovou-Bartkovou priamo pomáhali počas zbierky v areáli firmy. Radi ho sprostredkúvame všetkým ľuďom dobrej vôle v U. S. Steel Košice, ktorí boj proti rakovine podporili. Finančne, svojím časom i dobrovoľnou prácou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...