Vyhľadávanie:

Výskumníci v roli kuchárov

Výskumníci v roli kuchárov

V sobotu 1. mája bude na Hlavnej voňať guláš

Ako sa varí guláš v Košiciach, o tom chcú podať svedectvo v sobotu 1. mája počas tohtoročného Dňa mesta Košice, účastníci medzinárodnej súťaže o najchutnejší guláš. Variť podľa svojho receptu a fantázie budú priamo pred zrakmi verejnosti na Hlavnej ulici mestské podniky, renomované košické reštaurácie a spolky národnostných menšín pôsobiace na území mesta. Program okorenia zbrojnoši a "šéfkuchár" TV Naša Gejza Tóth. Súčasťou podujatia, na ktorom budú o svojom kuchárskom majstrovstve presviedčať aj reprezentanti U. S. Steel Košice, bude i súťaž o najšikovnejšie ruky pri krájaní cibule.

Svoj kotlík hotujú Ján Tomáš, Ladislav Jerga, Rudolf Želinský a Peter Nižník z Výskumu a vývoja USSE. Štvorica výskumníkov, vývojárov a laborantov z odboru suroviny a výroba železa sa v roli kuchárov spoločne predstaví po prvý raz, i keď, ako svorne podotýkajú, každý z nich už gulášov navaril až-až. "Súťaž sme poňali v prvom rade ako zábavu, ale zároveň chceme Košičanom ukázať, že oceliari vedia nielen vyrobiť kvalitnú oceľ, ale i navariť kvalitný guláš. Zároveň je to príležitosť zoznámiť sa s novými ľuďmi, nadviazať priateľstvá, skrátka prežiť príjemný deň," hovorí Ján Tomáš, ktorý stojí za zostavením tímu a je tiež autorom grafického návrhu trička, ktoré si muži počas súťaže na seba oblečú. Recept na guláš (uvariť treba minimálne tridsať porcií pokrmu) ani jeden z nich nechcel prezradiť, s úsmevom iba podotkli, že je tajný. "Môžeme povedať iba to, že použijeme najlepšie suroviny a minimum chemických ochucovadiel," dovolil nakuknúť do domácej kuchyne R. Želinský. A hoci L. Jerga poznamenal, že guláš aj tak najlepšie chutí na druhý deň, chlapi chcú urobiť všetko pre to, aby porotu presvedčili, že práve ich sa bude uchádzať o Rád košickej poľnej varešky.

Na sobotňajšie varenie sa pripravujú naozaj precízne. Nákupy všetkého potrebného odštartovali podľa spísaného zoznamu, bokom neostávajú ani rady kolegov, ktorí sa radi zvŕtajú pri sporáku. "Tešíme sa veľmi, želáme si už iba pekné počasie a veríme, že nás prídu podporiť aj železiari," dodal P. Nižník. Výskumníci už teraz ďakujú za pomoc a podporu pri príprave na súťaž viceprezidentovi USSK pre technológiu Vladimírovi Jackovi i spoločnosti U. S. Steel Services s.r.o. za požičanie kotlíka.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...