Vyhľadávanie:

Výskumníci v USA

Výskumníci v USA

Výskumníci U. S. Steel Košice Andrej Leško a Martin Černík sa začiatkom tohto mesiaca zúčastnili v Pittsburghu na Carnegy Mellon University medzinárodnej konferencie ICOTOM 15. Témou pravidelne organizovaného podujatia bola problematika textúr v materiáloch.

"Je to téma, ktorá sa priamo týka aj našich plechov, hlavne elektrických a hlbokoťažných," informoval po návrate vedúci odboru metalografia a analýzy porúch A. Leško. "Na konferencii, za účasti zástupcov 32 krajín, odzneli prednášky a najnovšie poznatky z renomovaných svetových univerzitných a akademických pracovísk, početné zastúpenie mali aj výskumné pracoviská svetových výrobcov ocelí. U. S. Steel Košice prezentovala prácu Textúra valcovaných dynamo plechov stanovená röntgenom a elektrónovou difrakčnou analýzou autorského kolektívu Martin Černík, Andrej Leško, Miloš Predmerský a Erik Hilinski. Počas diskusií a konzultácií sme sa podrobne oboznámili s najnovšími metodikami analýzy textúr a ich uplatnením v praxi. Súčasne sme navštívili aj výskumné pracovisko U. S. Steel v Munhalle, kde sme za účasti zástupcov amerických a kanadských laboratórií diskutovali o problematike metalografických analýz. Zjednotenie metodiky jednotlivých analýz a hodnotení vyrábaných produktov U. S. Steel umožní rýchlu a užitočnú výmenu informácií a dôležitých dát."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...