Vyhľadávanie:

Vysokopeciari na Domaši

Vysokopeciari na Domaši

V sobotu 27. mája 2017 sa uskutočnil XXIII. ročník Pochodu zdravia, ktorý pre svojich členov – priaznivcov turistiky a ich rodinných príslušníkov zorganizovala Základná organizácia OZ KOVO Vysoké pece. Pochod sa konal v  rekreačnej oblasti Domaša.

Účastníci pochodu absolvovali 15 km túru po trase Skrabské – Petkovce - kopec Bučky – Domaša Dobra. Veľmi pekný bol  začiatok túry pri Skrabskom, keď sme prechádzali okolo bývalého lomu, ktorý je napustený spodnou vodou. V lome sa v  minulosti ťažili vápenité sliene a svojimi strmými zrazmi a tyrkysovou farbou vody pripomína Plitvické jazerá v Chorvátsku. Trasa pochodu bola menej náročná, prvá polovina túry mala mierne stúpanie. Zo 159 metrov nad morom sme vystúpili na najvyšší bod nášho pochodu, ktorým bol kopec Bučky (528 m. n. m.). Druhú polovicu trasy sme už išli miernym klesaním až do rekreačného strediska Domaša – Dobra. Pochod trval štyri a pol hodiny a za krásneho  slnečného počasia sme si pohľadmi vychutnali krásnu prírodu tohto kraja v okolí Domaše i samotnú vodnú nádrž. Po celý čas vládla v našom kolektíve pohoda a dobrá nálada. Ani najmenším účastníkom nechýbalo nadšenie a do cieľa došli medzi prvými. Na záver si všetci pochutnali na výdatnom obede v reštaurácii Dobra.

Domov  sme sa vracali spokojní, príjemne unavení, ale plní krásnych zážitkov. Všetkým účastníkom ­XXIII. ročníka Pochodu zdravia ďakujem za vytvorenú príjemnú priateľskú atmosféru a dobrú náladu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...