Vyhľadávanie:

Vysokopeciari na Muráni

Vysokopeciari na Muráni

V posledný májový víkend zorganizovala ZO OZ KOVO Vysoké pece pre svojich členov a rodinných príslušníkov 16. ročník Pochodu zdravia. Tentoraz sme si zvolili oblasť Slovenského krasu a absolvovali trasu v okolí Muránskeho hradu. Turistický pochod sme odštartovali v Muránskej Hute a cez Veľkú lúku sme sa presunuli na chatu pod Muránskym hradom. Cieľom nášho pochodu bol samotný hrad Muráň, z ktorého bol prekrásny výhľad na okolitú prírodu.

Za intenzívneho dažďa a hrmavice sme sa po trase, ktorá je časťou Rudnej magistrály v Národnom parku Muránska planina, premiestnili do obce Muráň. Stredne náročnú túru s prevýšením 540 metrov o celkovej dĺžke 9 km sme zvládli za štyri hodiny. Z Muráňa sa potom skupina našich turistov premiestnila na chatu Slovmag na Prednej hore, kde bolo pre všetkých účastníkov pripravené občerstvenie, guľáš s pivom. Popoludní sme sa ešte v areáli na Prednej hore pokochali krásami okolitej prírody a okolo šestnástej hodiny sme vyrazili naspäť do Košíc.

I napriek nepriaznivému počasiu sme videli veľa pekného, spoznali nový kraj a počas akcie vládla v našom kolektíve dobrá nálada. Touto cestou sa chcem poďakovať všetkým účastníkom za úspešné zvládnutie 16. ročníka pochodu zdravia v krásnom prostredí Slovenského krasu a teším sa na ďalší ročník v budúcom roku.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...