Vyhľadávanie:

Vysokopeciari pri Zelenom plese

Vysokopeciari pri Zelenom plese

Odborová organizácia ZO OZ KOVO Vysoké pece zorganizovala pre svojich členov 25. mája 2012 už 18. ročník pochodu zdravia. Rozhodli sme sa pre Vysoké Tatry s výstupom na Zelené pleso. Na trasu sme sa vydali zo stanovišťa Biele vody cez rázcestie u Šalviového prameňa a ďalej po bielo-žltej značke až na Brnčalovu chatu pri Zelenom plese. Trasa dlhá 7,5 km je mierne náročná s prevýšením 640 metrov a dá sa zvládnuť za dve a pol až tri hodiny. Keďže počasie nám prialo, bolo krásne slnečno, núkal sa nám nádherný pohľad od chaty na Zelenom plese do okolitej prírody.

Voda v plese mala skutočne smaragdovú farbu a našu pozornosť predovšetkým pútala trojuholníková severná stena Malého Kežmarského štítu. Smerom na západ bol krásny výhľad na Baranie rohy, Čierny a Kolový štít spolu so Zmrzlými dolinami. Priamo nad chatou sa dvíha Jastrabia veža, o niečo ďalej viac napravo je Kozí štít. Cestou hore sme miestami išli po zasnežených úsekoch, dokonca sme mali možnosť vidieť usadlíkov zvieracej ríše v našich veľhorách, tatranské kamzíky.

Trochu neskoro, až o 16. hodine, nás čakal obed s občerstvením, ktorý sa podával na Spišskom salaši, odkiaľ sme mali nádherný výhľad na Spišský hrad. Aj keď nás túra mierne unavila, nič neľutujeme. Videli sme veľa pekného, spoznali nový kraj, nadýchali sa čerstvého vzduchu a k tomu dobrá nálada, proste tak, ako to má byť. Touto cestou sa chcem poďakovať všetkým zúčastneným za úspešné zvládnutie 18. ročníka pochodu zdravia v našich veľhorách.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...