Vyhľadávanie:

Vysokoškoláci prišli do fabriky po praktické skúsenosti

Vysokoškoláci prišli do fabriky po praktické skúsenosti

Začal sa jedenásty ročník letnej stáže

Pre tridsaťšesť študentov štvrtých ročníkov vysokých škôl a univerzít zo Slovenska, ale i zo zahraničia, sa v pondelok 1. júla 2013 začala v spoločnosti U. S. Steel Košice dvojmesačná letná stáž. Na spoločnom uvítacom stretnutí s viceprezidentom pre ľudské zdroje Martinom Pitorákom a jeho tímom sa mladí ľudia dozvedeli najdôležitejšie informácie nielen o košickej oceliarni, ale i o bohatom programe, ktorý pre nich pripravil úsek viceprezidenta pre Ľudské zdroje.

"Záujem absolvovať v našej spoločnosti v poradí už jedenásty ročník letnej stáže prejavilo bezmála stotridsať vysokoškolákov. O tom, ktorí dostali prednosť rozhodlo výberové konanie," uviedol riaditeľ pre nábor a výber Gabriel Kádár. "Sú medzi nimi študenti technických aj ekonomických odborov. V závodoch prvovýroby i finišingu bude naberať praktické skúsenosti štrnásť študentov, dvaja v dcérskych spoločnostiach, konkrétne v RMS a OBAL-SERVIS-e, ostatní na jednotlivých odborných úsekoch spoločnosti, najmä úseku predaja."

Pracovný týždeň budú mať stážisti rozdelený na dve osvedčené časti. Prvé tri dni, od pondelka do stredy, budú pracovať pod vedením mentorov na pridelených úsekoch a zapájať sa do riešenia aktuálnych projektov, zvyšné dva dni absolvujú exkurzie a rôzne tréningy, ktoré im pomôžu lepšie sa uplatniť na trhu práce. Pôjde napríklad o rozvoj prezentačných zručností, riešenie problémov, tímovú prácu, efektívne rozhodovanie a podobne.

"Všetko, čo sa u nás stážisti naučia, iste využijú a zúročia aj pri záverečnom riešení prípadovej štúdie, na ktorom budú pracovať rozdelení do skupín. Návrhy jednotlivých riešení posúdi hodnotiaca komisia," dodal Gabriel Kádár.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...