Vyhľadávanie:

Vysokoškoláci prišli spoznať fabriku a získať praktické skúsenosti

Vysokoškoláci prišli spoznať fabriku a získať praktické skúsenosti

Minulý týždeň sa v U. S. Stel Košice začal trinásty ročník letnej stáže

Nabrať skúsenosti, ktoré sa inak než praxou priamo v podniku získať nedajú, má za cieľ tridsaťdeväť študentov vysokých škôl a univerzít zo Slovenska i zahraničia, pre ktorých sa minulý týždeň, 1. júla 2015, začala v spoločnosti U. S. Steel Košice dvojmesačná letná stáž. Tím organizátorov z úseku viceprezidenta pre ľudské zdroje Martina Pitoráka pripravil pre vysokoškolákov program podľa osvedčeného scenára. Tri dni v týždni "zarezávajú" priamo na pridelených pracoviskách vo výrobe, v dcérskych spoločnostiach a na odborných útvaroch, kde sa zapájajú pod vedením mentorov do riešenia rôznych úloh a projektov, dva dni sú venované osobnostnému rozvoju prostredníctvom rôznych tréningov manažérskych zručností.

Záver trinásteho ročníka letnej stáže bude patriť riešeniu prípadovej štúdie, kde nadobudnuté skúseností a vedomosti nesporne zúročia.

S akými očakávaniami sa na letnú stáž prihlásil Ján Hoffmann, študent odboru infoelektronika na Fakulte elektrotechniky a informatiky Technickej univerzity v Košiciach, ale aj odboru ekonomika na Fakulte sociálnych vied Karlovej univerzity v Prahe? "Po štyroch rokoch získavania najmä teoretických znalostí na vysokej škole považujem letnú stáž v U. S. Steel Košice za veľmi zaujímavú možnosť ako ich overiť v praxi s profesionálmi. Verím, že počas stáže získam nové skúsenosti a zistím, ako to funguje v jednej z najvýznamnejších spoločností na Slovensku, keďže mám možnosť stážovať priamo v divíznom závode Údržba. Za ďalšiu pridanú hodnotu považujem aj to, že stáž je komplexná a že okrem odbornej praxe absolvujeme aj niekoľko seminárov a školení, ktoré by nás mali pripraviť na náš ďalší profesionálny život, prácu v tíme, či to, "ako sa predať"."

"Hlavným dôvodom, prečo som sa prihlásila na letnú stáž," uviedla Eva Grochalová, ktorá na Strojníckej fakulte Technickej univerzity v Košiciach študuje energetické stroje a zariadenia, "bola možnosť pracovať v perspektívnom podniku, nadobudnúť praktické vedomosti a v neposlednom rade spoznať nových ľudí so skúsenosťami. Verím, že zažijem pekné leto s priateľskými ľuďmi a naučím sa niečo nové."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...