Vyhľadávanie:

Výstava citrusov, plazov a hmyzu

Výstava citrusov, plazov a hmyzu

Súťaž o vstupenky do košickej botanickej záhrady

Citrusy, plazy a hmyz - symbióza krásy a úžitku. Môžete sa o tom presvedčiť v Botanickej záhrade UPJŠ v Košiciach, ktorá výstavu s rovnomenným názvom pripravuje spolu s tamojším klubom Citrus a chovateľom exotického hmyzu Michalom Zacharom v dňoch 20. - 29. augusta 2010. Predseda klubu Citrus Martin Hôždala, ktorý je zamestnancom divízneho závodu Koksovňa U. S. Steel Košice, nám o výstave čo-to prezradil. "Návštevníci sa môžu tešiť na rôzne citrusové rastliny, ako sú napríklad Budhova ruka, šedok, limetky, mandarinky, pomaranče, grapefruity... K videniu bude približne päťdesiat citrusov od šiestich pestovateľov. Spestrením výstavy budú exponáty zo živočíšneho sveta - tropické a subtropické druhy plazov, žiab, mlokov, jašteríc, korytnačiek a 27 druhov hmyzu, medzi nimi napríklad strašilky, pakobylky, škorpióny, pavúky, mnohonožky.
Okrem nekaždodenných zážitkov návštevníci dostanú odborné rady a návody na pestovanie a ošetrovanie citrusov a základné informácie o chove exotických živočíchov. Zároveň si budú môcť kúpiť sadenice rôznych druhov a kultivarov citrusov. Najmä pre deti bude iste zaujímavé môcť si exotické živočíchy zobrať do rúk a prekonať tak často neodôvodnený strach z týchto zvierat,"
uviedol M. Hôždala.

Štyria železiari môžu získať voľnú vstupenku, ktoré venoval klub Citrus pri Botanickej záhrade UPJŠ. Vyžrebovaní ich budú môcť využiť na vstup na spomínanú výstavu (sprístupnené budú aj expozície v celej botanickej zá­hrade), prípadne, keďže sú celoročné, využiť ich na prehliadku inokedy v priebehu tohto roka. Výhercom navyše zaštepia donesené citrusy.

Vystrihnite priložený kupón, nalepte ho na korešpondenčný lístok opatrený vaším menom, názvom divízneho závodu v ktorom pracujete, telefónnym číslom a pošlite ho na adresu redakcie Oceľ východu, prípadne lístok vhoďte do jednej zo schránok umiestnených na vrátniciach č.1, 2, 3 a 4 a na budove Vonkajších vzťahov vo Vstupnom areáli USSK. Termín: do 13. augusta 2010. S výhercami sa redakcia skontaktuje telefonicky a mená vyžrebovaných uverejnia noviny 18. augusta 2010.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...