Vyhľadávanie:

Vytrvalci do Blažíc

Vytrvalci do Blažíc

Maratónsky klub Košice každoročne organizuje dlhodobú celoročnú súťaž pre rekreačných bežcov pod názvom Východoslovenská veľká cena vytrvalcov. Súťaž, ktorá zahŕňa 16 pretekov v roku, ako vždy odštartujú v Blažiciach. V tejto obci sa niekedy koncom februára a po iné roky začiatkom marca koná 16-kilometrový Beh Olšavskou dolinou. V tomto roku sa jeho 37. ročník uskutoční v nedeľu 4. marca so štartom o 13. hodine pred kultúrnym domom.

"Tento beh je zároveň 9. ročníkom Memoriálu Dr. Pavla Ruščáka," povedal nám riaditeľ pretekov a prezident športového klubu OŠK Blažice Dušan Štefáni a dodal: "Pretekári budú súťažiť v štyroch vekových kategóriách mužov a dvoch kategóriách žien, v ktorých traja najlepší získajú okrem vecných cien a pohárov aj finančné odmeny. Víťaz v hlavnej kategórii získa 170 eur a za prekonanie traťového rekordu, ktorý z roku 1989 drží bývalý čs. reprezentant Zdeněk Mezulianik časom 47:10 min., je vypísaná finančná prémia 100 eur. Očakávame, že podobne ako po iné roky aj teraz sa okrem bežcov zo Slovenska postavia na štart aj bežci z Poľska, Maďarska, Česka a Ukrajiny."

Trať pretekov bude vyznačená po trase Blažice - Ruskov - Ďurkov - Olšovany - Vyšný Čaj - Nižný Čaj - Bohdanovce a späť do Blažíc. Preteká sa za každého počasia, trať nie je uzatvorená, ale bežať sa bude za plnej cestnej premávky. Organizátori zabezpečili pre bežcov, ale aj pre priaznivcov tohto podujatia, dopravu z Košíc do Blažíc a späť. Autobus odchádza o 11. hodine z autobusovej zastávky MHD pri hoteli Gloria. Tento mimoriadny spoj zastavuje aj na Sídlisku Nad jazerom oproti OC Bajkal.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...