Vyhľadávanie:

Vytrvalci opäť do Sene

Vytrvalci opäť do Sene

Tlačovka
Na tlačovej konferencii Maratónskeho klubu Košice novinárov podrobne informoval o 2. ročníku polmaratónu z Košíc do Sene i o 80 ročnom jubileu košického maratónu riaditeľ pretekov MMM
Branislav Koniar (tretí zľava)

Tohtoročný 74. ročník Medzinárodného maratónu mieru sa uskutoční v nedeľu 3. októbra 2004. Organizátori tohto podujatia však už v predstihu na tlačovej konferencii informovali novinárov o tom, že v tomto roku oslávi košický maratón 80 rokov svojho založenia. Bolo to v roku 1924, kedy sa uskutočnil jeho prvý ročník a s výnimkou prerušenia počas druhej svetovej vojny, od roku 1938 až 1944, je tak najstarším maratónom v Európe a druhým vo svete.

"Ako pri všetkých doterajších jubileách, je aj toto pre nás novou motiváciou zorganizovať naše podujatie na vysokej profesionálnej úrovni," povedal v úvode riaditeľ MMM Branislav Koniar a pokračoval: "Už máme za sebou tri prezentácie nášho maratónu v zahraničí, keď sme v marci informovali bežcov a záujemcov o štart v Košiciach na 10. ročníku maratónu v Ríme, v apríli na maratóne v Zürichu a v máji na maratóne v Prahe. Veríme, že nám to prinesie očakávaný efekt, pretože veľká časť záujemcov o štart na MMM vníma práve lákavé jubilejné číslo 80. A to môže značne priaznivo ovplyvniť záujem mnohých favoritov prísť do Košíc s výbornými časmi."

Predzvesťou tohtoročného MMM bude beh na polovičnej maratónskej trati už túto sobotu 26. júna 2004 z Košíc do Sene. Táto obec tak isto oslavuje v tomto roku výročie, a to 755 rokov od prvej písomnej zmienky o obci. Preto polmaratón bude súčasťou týchto osláv, ako to na tlačovej konferencii prízvukoval starosta obce Miroslav Bačenko. Vlani sa uskutočnil prvý ročník týchto pretekov a medzi vytrvalcami našiel priaznivú odozvu. Štart bude v sobotu 26. júna o 9.30 h. pri archeologickom múzeu Dolná brána na Hlavnej ulici, cieľ pred kultúrnym domom v Seni.

Okrem hlavnej kategórie mužov a žien bez rozdielu veku budú výsledky vyhlásené aj v troch kategóriách mužov (40-49 rokov, 50-59 rokov, 60 rokov a starší), v dvoch kategóriách žien (35-44 rokov, 45 rokov a staršie) i v kategóriách juniorov a junioriek (od 16 rokov). Štartovné je sto korún, v čom je zahrnuté občerstvenie na trati i v cieli, štartovné číslo a náklady spojené s usporiadaním pretekov. Situáciu na čiastočne uzavretej trati budú síce monitorovať príslušníci dopravnej polície, ale povinnosťou bežcov je bežať po pravej strane vyznačenej trate.

Pozvánka nech je povzbudením pre všetkých zamestnancov U. S. Steel Košice, ktorí sa venujú rekreačnému behu, aby si vyskúšali svoje sily a schopnosti na svetoznámej trati Medzinárodného maratónu mieru. Trať MMM v dĺžke 42 195 metrov bola totiž od roku 1926 do roku 1988, až na malé výnimky, vytýčená práve z Košíc do Sene a späť. Obec Seňa sa tak stala v spomínaných rokoch súčasťou MMM a v roku 1999 sa spolupodieľala na organizácii ultramaratónskeho behu na trati Košice - Miškolc. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 25. júna v kancelárii Maratónskeho klubu, Pri jazdiarni 1, alebo ešte aj v deň pretekov v priestore štartu od 8.00 do 9.00 h.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...