Vyhľadávanie:

Vytvorili základy dnešného úspechu

Vytvorili základy dnešného úspechu

Jubilanti z Energetiky, Špeciálnej údržby, Elektro a Hutníckej druhovýroby oslavovali

Jubilanti
Slávnostne vyzdobená kinosála Spoločenského pavilónu patrila minulý týždeň v piatok večer jubilantom z divíznych závodov Energetika, Špeciálna údržba, Elektro a Hutnícka druhovýroba.

Bezmála dvesto jubilantov z divíznych závodov Energetika, Špeciálna údržba, Elektro a Hutnícka druhovýroba, ktorí si v tomto roku pripomínajú 30, 35 a 40 rokov práce pre košické oceliarne, dostalo pozvanie spolu so životnými partnermi na slávnostné posedenie. Uskutočnilo sa minulý týždeň v piatok večer, 15. októbra v Spoločenskom pavilóne za účasti predstaviteľov vedenia U. S. Steel Košice. Na stretnutie s oslávencami prišli spolu s manželkami prezident U. S. Steel Košice Christopher Navetta, viceprezidenti Anton Jura, Scott C. Pape, Miroslav Kiraľvarga a Martin Pitorák, generálny manažér pre energie a energetické médiá Vladimír Jacko, riaditelia divíznych závodov. Na slávnosti nechýbali ani zástupcovia odborov - predseda Rady odborov OZ Metalurg Mikuláš Duľa a predsedovia základných organizácií divíznych závodov.

Oslávencov pozdravil a za dlhoročnú prácu pre spoločnosť im poďakoval prezident Christopher Navetta. "Je to skutočne úžasné pracovať pre jednu firmu toľko rokov, najmä ak ide o prácu v oceliarstve, ktoré prešlo toľkými zmenami. Spolu ste odviedli približne sedemtisíc rokov vynikajúcej roboty," uznanlivo skonštatoval. "Bola to vaša tvrdá práca, ktorá umožnila našej spoločnosti stať sa takou úspešnou firmou, akou je dnes. Základy jej budúcnosti ste vytvorili vy."

Oslávencom sa prihovoril a poprial veľa šťastia, radosti a životného uspokojenia aj Mikuláš Duľa. Slávnostný večer pokračoval oceňovaním jubilantov. Symbolické poďakovanie, ďakovný list prezidenta spoločnosti a striebornú medailu, si oslávenci prevzali už pri vstupe do sály, tí zamestnanci, ktorí odpracovali vo firme 40 rokov a ženy, ktoré odpracovali 35 rokov, dostali ďakovné listy a zlaté pamätné medaily priamo od Christophera Navettu. Spomienkou na dlhoročnú prácu vo fabrike budú pre nich aj náramkové hodinky. Medzi gratulantmi nechýbali ani ďalší členovia vedenia spoločnosti, závodov a odborov.

Štyridsaťročné pracovné jubileum si v tomto roku spomedzi deviatich energetikov pripomína aj Josef Zetek. "Najradšej si spomínam na svoje začiatky," vraví. "Boli to jednoducho krásne roky. Začínal som ako priemyslovák na úseku, ktorý v podstate držal celú fabriku - v teplárni. Začal som diaľkovo študovať na vysokej škole. Robil som majstra na elektroúseku, potom vedúceho zmeny, dlhší čas vedúceho prevádzky teplárne. Po rokoch práce priamo v prevádzke som prijal funkciu závodného ekológa. A z tohto postu vlastne za 32 dní odchádzam do dôchodku...," nechá sa počuť a dodáva, že nikdy netúžil z fabriky odísť, robiť niekde inde...

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...