Vyhľadávanie:

Vyzbierali pätnásť stoviek eur

Vyzbierali pätnásť stoviek eur

Košickí hokejisti a ich fanúšikovia prišli pred Mikulášom medzi malých onkologických pacientov

Kapitán košických hokejistov Peter Bartoš, útočníci Stanislav Gron, Róbert Tomík a brankár Július Hudáček prišli minulý týždeň v stredu, 1. decembra 2010, na mikulášsku návštevu medzi deti na Oddelenie detskej onkológie a hematológie Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach. Hostí na pôde zdravotníckeho zariadenia privítali Peter Krcho, riaditeľ DFN v Košiciach i primárka oddelenia Irina Oravkinová.

Hokejisti potešili malých pacientov nielen svojou prítomnosťou, ale aj darčekmi, sladkosťami a akože inak, klubovými tričkami, šiltovkami, kartičkami a ďalšími suvenírmi a rekvizitami hokejových fanúšikov. V spoločnosti hráčov nechýbali ani najvernejší členovia fanklubu, ktorí rovnako ako vlani zorganizovali v spolupráci so Spoločnosťou detskej onkológie v Košiciach verejnú finančnú zbierku. Prebiehala počas troch domácich zápasov košických hokejových majstrov s Banskou Bystricou, Slovanom Bratislava a Popradom v dňoch 23., 26. a 28. novembra 2010 v Steel aréne. Organizátorom sa podarilo dať dohromady rovných 1 500 eur. Za jednu tretinu výnosu, 500 eur, nakúpili pre deti vianočné darčeky a na oddelenie digitálny tlakomer. Tisíc eur venovali pre Národný register darcov kostnej drene Slovenskej republiky.

Spoločnosť detskej onkológie v Košiciach počas celého roka 2010 realizovala projekt na získavanie nových darcov kostnej drene a zároveň zbierala finančné prostriedky potrebné na ich registráciu. Transplantácia kostnej drene je totiž základným predpokladom vyliečenia viacerých ochorení krvotvorby u detských pacientov. V porovnaní so susednými krajinami má slovenský národný register niekoľkonásobne menej registrovaných darcov. Znamená to, že sa preto nielen predlžuje čakacia lehota na transplantáciu, ale hľadaním v medzinárodnom registri rastú aj náklady na liečbu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...