Vyhľadávanie:

Vyzbierané peniaze použijú na ďalší rozvoj činnosti

Vyzbierané peniaze použijú na ďalší rozvoj činnosti

Neziskové organizácie o svojej účasti v charitatívnom stánku U. S. Steel Košice

Nesporne príjemná je správa, že empatických ľudí, ktorí sú ochotní pomáhať iným, je stále dosť. Potvrdzuje to aj výťažok z dobrovoľných zbierok pre osemnásť neziskových organizácií, ktoré sa počas Košických Vianoc prezentovali v charitatívnom stánku U. S. Steel Košice. Na svoju ďalšiu verejno-prospešnú činnosť vyzbierali dovedna 8 437,06 eura. Ako hodnotia svoju spoluprácu s košickou oceliarňou a na čo použijú finančné prostriedky?

Slávka Mačáková, ETP Slovensko - Centrum pre udržateľný rozvoj: "Ponuka U. S. Steel Košice predstaviť aktivity našej neziskovej organizácie ETP Slovensko v rámci košických vianočných trhov bola pre nás veľkou príležitosťou. Ocenili sme možnosť prezentovať ETP nielen Košičanom a domácim návštevníkom, ale aj zahraničným návštevníkom trhov. Okrem množstva našich susedov z Maďarska sa pri stánku objavovali aj Francúzi a Američania. Potešilo nás, že mnohí okoloidúci si vybrali z bohatej ponuky výrobkov detí z komunitných centier a takisto exotických darčekov, ktoré vyrobili utečenci zo Somálska, Eritrey a Sudánu, ktorým poskytuje ETP v Evakuačnom tranzitnom centre v Humennom sociálne služby a vzdelávanie. Zaujímavé bolo, že práve vo vianočnom čase išli najviac "na dračku" obrázky s africkými motívmi. Vyzbierané peniaze použijeme na nákup materiálu pre deti z komunitných centier, ktoré si pri príprave výrobkov z papiera, dreva a textilu rozvíjajú tvorivosť a zlepšujú jemnú motoriku. Bolo pre ne veľkým zážitkom predmety tvoriť a obrovské nadšenie vyvolala správa, že sa ich výtvory rozchytali medzi návštevníkmi stánku. Vďaka všetkým, ktorí prišli a tešíme sa na vás aj nabudúce. Navštíviť nás môžete v komunitných centrách v Šaci, Veľkej Ide, Moldave nad Bodvou, Rankovciach, Krompachoch, Starej Ľubovni, Ostrovanoch, Sabinove, Spišskom Podhradí alebo v Rudňanoch."

Anna Uchnárová, Autistické centrum Rubikon, Myslava: "Vianočná zbierka v charitatívnom stánku U. S. Steel Košice je pre nás vždy veľkou pomocou. Opäť sme sa mohli stretnúť so zamestnancami spoločnosti, s ktorými sme si už vytvorili krásne priateľské vzťahy. Počas zbierky nás oslovilo mnoho ľudí, ktorým problematika autizmu nie je ľahostajná alebo sa ich priamo dotýka. Mohli sme im poradiť, usmerniť a dodať nádej do ďalšieho života. Prostredníctvom tejto zbierky sme mohli ukázať, že aj deti s autizmom dokážu byť veľmi šikovné, dôkazom čoho boli krásne darčeky, ktoré vytvorili. No a v neposlednom rade nás potešila veľmi štedrá suma peňazí, ktorú sa nám podarilo vyzbierať. Bude určená na zvýšenie bezpečnosti detí v našom Autistickom centre Rubikon. Plánujeme vytvoriť bezpečnostné zábradlie v budove centra, čím môžeme opäť zvýšiť samostatnosť našich detí. Sme vďační U. S. Steel Košice, za jej pomoc pri zbližovaní dobrých ľudí, ktorí pomáhajú tým, ktorí to potrebujú."

Tibor Palko, REEDUKAČNÉ CENTRUM, Bankov, Košice: "Takáto forma pomoci je jedna z mála, ktorá nám ostala. S U. S. Steel Košice máme dlhodobo dobré skúsenosti, v minulosti firma sponzorsky prispela aj na výchovné aktivity našich klientov, ba dokonca na estetizáciu našich ubytovacích priestorov. Vzhľadom na fakt, že sponzorských darov je čím ďalej tým menej, snažíme si udržať kontakt s U. S. Steel Košice a veľmi intenzívne sa pripravujeme na december aj tým, že klienti spolu s pedagógmi hľadajú nové námety na tvorbu vianočných výrobkov, ktoré potom priebežne vyrábame počas celého roka. Vyzbierané finančné prostriedky použijeme v tomto roku na zabezpečenie prázdninových pobytov našich klientov mimo areálu reedukačného centra v júli. Za pomoc a ústretovosť ďakujú klienti i zamestnanci nášho centra."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...