Vyhľadávanie:

Vzniká nova tradícia

Vzniká nova tradícia

Slovenský šampionát mladých karatistov bol opäť v Košiciach

Karatisti
Cenné trofeje pútali pozornosť na šampionáte mnohých pretekárov.

Po dobrých skúsenostiach s organizovaním vrcholných podujatí v uplynulých rokoch zorganizoval Karate klub Kretovič Košice majstrovstvá Slovenska žiakov a mladších dorastencov v karate pre rok 2004. Z pozície hlavného sponzora tento mládežnícky šport výdatne podporila spoločnosť U. S. Steel Košice, ktorá pomohla organizátorom zabezpečiť pre najmladších šampiónov vecné ceny a krásne poháre.

V tvrdej konkurencii 326 štartujúcich karatistov a karatistiek sa nestratili mladí športovci z východoslovenského regiónu, najmä z Košíc. Ich úspešnosť dokumentuje zisk 8 zlatých, 12 strieborných a 17 bronzových medailí. Najúspešnejším klubom šampionátu bol Karate klub Union Košice, ktorého členovia získali 11 medailí.

O tomto úspechu Unionu nám tréner Peter Bozogáň povedal: "S takouto bilanciou môžeme byť nadmieru spokojní. Škoda, že piati naši karatisti prehrali vo finale a niektorí ďalší o tretie priečky. Naša medailová zbierka mohla byť ešte väčšia. Medzi slovenskou mládežníckou špičkou si najlepšie počínal náš Slavomír Krajňák, ktorý nenašiel ani raz premožiteľa a zaslúžene sa stal majstrom Slovenska. Aj ďalší naši borci, a to Radka Lipovská, Róbert Jakab, Marek Vajda, Róbert Kaleta, Zuzana Schwartzová, Petra Klimová, Peter Kováč, Timea Kašková, Jana Hámorská, ale aj iní, ktorí nestáli na stupňoch víťazov ako Gabriel Kaleta, Michal Pástor, Tomáš Kádar, Lukáš Kádar i Ján Hirka, odviedli na žinenke spoľahlivé výkony."

Súťaž bola pripravená na vynikajúcej úrovni, za čo patrí vďaka organizátorom z Karate klub Kretovič Košice. Jeho predseda, František Kretovič, na záver šampionátu poznamenal: "Majstrovstvá Slovenska sme organizovali aj vlani, ale v tomto roku vďaka U. S. Steel Košice sme mohli tento šampionát ešte o niečo zlepšiť. Potešilo nás, že sa zástupcovia z tejto spoločnosti osobne zúčastnili slávnostného otvorenia i odovzdávania cien. Pretekárov zas potešili pekné ceny a poháre, ktorými sme odmenili nielen troch najlepších, ale aj tých, ktorí sa neprebojovali do záverečných súbojov o medaily. Sme radi, že sa v Košiciach vytvára nová tradícia v organizovaní šampionátu."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...