Vyhľadávanie:

Z hokejového turnaja žiakov o Pohár prezidenta HC Košice

Z hokejového turnaja žiakov o Pohár prezidenta HC Košice

Hokej
Radosť z cenných pohárov, vecných cien i zlatých medailí mali hráči z Prievidze, ktorí sa stali víťazmi turnaja.

Cez víkend sa konal v Košiciach III. ročník hokejového turnaja 8. ročníkov hokejových tried o Pohár prezidenta HC Košice, na ktorom okrem HC Košice štartovali ŠKP Poprad, Dukla Trenčín, HC Nitra, HC Prievidza a HKM Zvolen. V tomto turnaji, ktorý sponzorsky podporila aj U. S. Steel Košice, sa hralo systémom každý s každým, čo naozaj dôkladne preverilo silu každého zúčastneného tímu.

Prvenstvo si zaslúžene vybojovali mladí hokejisti z Prievidze. Títo talentovaní hokejisti aj vlani vyhrali v košickom turnaji, ale bol to vtedy turnaj 7. ročníkov športových hokejových tried. O rok neskôr si títo žiaci z Prievidze opäť nenechali ujsť prvenstvo. Stratili síce dva body po prehre hneď v úvodnom stretnutí s Trenčínom 1:4, ale v ďalších stretnutiach už svojich súperov valcovali, keď vyhrali nad Košicami i nad Zvolenom zhodne 4:2, nad Popradom 4:3 a nad Nitrou 3:0. Lepším skóre pred Trenčínom získali cennú trofej.

V turnaji, ktorý mal vysokú športovú úroveň, sa nedarilo mladým Košičanom. Celý turnaj absolvovali bez ôsmich hráčov základného kádra, a tak v silnej konkurencii získali len bod po remíze s Nitrou 1:1. V predchádzajúcich stretnutiach podľahli naši ôsmaci Prievidzi 2:4, Popradu 3:6, Zvolenu 3:4 a Trenčínu 2:3. V konečnom poradí sa museli preto uspokojiť iba s 5. miestom. V dobrom svetle sa predstavili okrem víťazných Prievidžanov a druhých Trenčanov aj mladí hokejisti z Popradu, ktorým napokon patrila tretia priečka. Organizátori však odmenili výkony, nesmiernu snahu a obetavosť všetkých mužstiev a hráčom venovali okrem vecných cien aj sladkú odmenu v podobe torty.

Na záver v zastúpení sponzora U. S. Steel Košice Elena Petrášková, riaditeľ HC Košice Juraj Bakoš a v zastúpení hokejovej školy ZŠ Škultétyho Mária Kuchtová odovzdali cenné trofeje a medaily nielen hráčom troch najlepších tímov, ale odmenili aj najlepších jednotlivcov. Cenu najlepšieho brankára prevzal Ladislav Šmálik z Popradu, za najlepšieho obrancu vyhlásili Ondreja Zošiaka zo Zvolena, najlepším útočníkom sa stal Marek Viedenský z Prievidze a titul najlepšieho strelca s piatimi gólmi si vybojoval Martin Kuník z Trenčína.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...