Vyhľadávanie:

Z Košíc mieri do Srbska linka na balenie zvitkov

Z Košíc mieri do Srbska linka na balenie zvitkov

Aktivity dcérskej spoločnosti OBAL-SERVIS, a.s. Košice v oblasti inovácie balenia, zvyšovania produktivity a znižovania nákladov na balenie hutníckych produktov, či už v Košiciach alebo Srbsku, pokračujú.

"Kopírujeme pritom aj nové trendy, v ktorých hrá prím použitie plastových materiálov. Sú lacnejšie a recyklovateľné," informuje technický riaditeľ spoločnosti Peter Štekláč. "Napríklad stretch fólia produkt hermeticky uzavrie a chráni ho najmä pred vonkajšou vlhkosťou a nepriaznivými poveternostnými vplyvmi. Za plastové možno vymeniť aj ďalšie baliace komponenty, ako napríklad kovové viazacie pásky, či uholníky. V U. S. Steel Košice sme pred niekoľkými rokmi začínali takto baliť pocínovaný materiál v divíznom závode Zušľachťovne a obalová vetva. V súčasnosti na balenie do stretch fólie prechádzajú, i za našej pomoci, tiež v srbskom Šabaci."

Už onedlho začnú srbskí kolegovia, podľa slov výrobného riaditeľa spoločnosti OBAL-SERVIS, a.s. Košice Karola Palčíka, baliť zvitky s pocínovanou ochranou na novej linke. Zvýšia tým produktivitu a znížia náklady na baliacich materiáloch. Tento mesiac ju prídu do Šabaca zmontovať Košičania v spolupráci s partnermi z Čiech a Rakúska. Preklápacie zariadenie linky, ktoré vyrobili v OBAL-SERVIS-e, je už nastriekané, poskladané, pripravené na transport.

"Bude to ďalší krok k zjednoteniu typov balenia v európskych prevádzkach U. S. Steel," doložil Karol Palčík. "Cieľom je lepšia kvalita balenia a identickosť produktov. Už podľa obalu má byť zákazníkovi jasné, že ide o výrobok U. S. Steel Europe."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...