Vyhľadávanie:

Z prehry sa rýchlo pozviechali

Z prehry sa rýchlo pozviechali

Hokejisti HC Košice v domácej premiére nového ročníka hokejovej Tipsport extraligy neuspeli

V utorok 18. septembra 2012 sa úvodnými zápasmi začal jubilejný 20. ročník hokejovej Tipsport extraligy. V tejto premiére mali hráči vicemajstra z HC Košice výhodu domáceho ľadu. V úvodnom kole privítali Zvolen, ktorému podľahli 3:5. Ešte pred týmto stretnutím generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš o štarte nášho tímu v novej sezóne pre médiá povedal: "Oproti minulému ročníku sa káder nášho mužstva výrazne obmenil a tým sa zreálnili aj naše ciele. Keď si uvedomíme, že z hráčskeho kolektívu odišli také hokejové osobnosti ako Bartoš, Zálešák, Gron, Miklík, Tabaček, Dravecký, Kristek či Homer, musíme uznať, že pri zachovaní kvality mužstiev ašpirujúcich na zisk titulu, ako sú napríklad Skalica, Trenčín, Poprad, ale i ďalších klubov, to bude veľmi zaujímavé. Na naše pozície, ktoré sme dosiahli za ostatných päť rokov, sa počas tohtoročného prebudovania chceme vrátiť v priebehu dvoch - troch rokov. Našim cieľom je pohybovať sa počas základnej časti do štvrtého miesta v tabuľke.
Vsádzame na tímovú prácu, pretože sila nášho mužstva bude v tíme. Fanúšik, ktorý má rád hokej, sa má na čo tešiť, veď v každom extraligovom mužstve sú hokejové osobnosti ako Pálffy, Štumpel, Pardavý, Suchý, Podkonický, Melichárek, Školiak a mnohí ďalší. Aj my máme také osobnosti, či už brankára Hyláka, vicemajstra sveta Marcela Haščáka i kapitána Richarda Jenčíka. V súvislosti s výlukou NHL divák možno uvidí v našej extralige aj avizované štarty niektorých vynikajúcich hráčov zo zámoria, takže o športovú úroveň extraligy nemám žiadnu pochybnosť. Sme radi, že záujem o hokej v Košiciach pretrváva. Predali sme spolu 2 536 permanentiek a nielen pre nich, ale aj pre ostaných divákov sme počas prestávok pripravili rôzne súťaže o zaujímavé ceny."


Košičanom sa domáca premiéra so Zvolenom nevydarila, ale už v ďalších dvoch kolách sa za túto prehru dokonale rehabilitovali. V druhom zápase vyhrali v Poprade 2:1 a druhom domácom stretnutí deklasovali v nedeľu 23. septembra nováčika z Piešťan 9:5. Bola to divoká gólová prestrelka, veď spolu štrnásť gólov v Steel aréne už dávno nepadlo. Naši viedli po dvoch tretinách 9:2, no vytúžený desiaty gól, ktorí si fanúšikovia veľmi želali, sa im nepodarilo streliť.

Včera sa Košičania predstavili v zápase 4. kola v Trenčíne a dnes odohrajú v Bratislave súboj s reprezentačnou dvadsiatkou, tímom HK Orange 20. Aj ďalšie dva zápasy odohrajú vonku, v piatok 28. septembra v Banskej Bystrici a v nedeľu 30. septembra v Nitre. Teda až štyrikrát po sebe sa Košičania predstavia na ľade svojich súperov. Doma v Steel aréne našich hráčov uvidíme až v utorok 2. októbra, keď sa o 18. hodine stretnú s Martinom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...