Vyhľadávanie:

Zabodoval dinomobil Flinstonovcov z Uralskej

Zabodoval dinomobil Flinstonovcov z Uralskej

Na Košických Benátkach sa predstavili aj partnerské detské domovy z Podolínca i Košíc

Mlynský náhon pred dvomi rokmi vystriedali vody Jazera, no nič to neubralo na kráse a popularite Košických Benátok, ktoré patria k tradičným a už neodmysliteľným akciám osláv
Dňa mesta Košice. Aj tentoraz prilákali  stovky divákov lemujúcich brehy rekreačnej vodnej plochy, na ktorej   bojovalo o čo najlepšie umiestnenie bezmála dvadsať lodičiek, pltí a všakovakých plavidiel dobre viditeľných kvôli svetielkam aj v tme. Medzi nimi nechýbali ani dve plavidlá partnerských detských domovov košickej oceliarne – Detského domova sv. Klementa Hofbauera v Podolínci a Detského domova na Uralskej ulici v Košiciach, ktorým prišiel popriať veľa zdaru aj prezident U. S. Steel Košice Scott Buckiso.  Kým Podolínčania, ktorí v ostatných rokoch žnú na podujatí zakaždým úspechy, sa tentoraz predstavili Košičanom a návštevníkom mesta plavidlom nazvaným Nebo, deti z Uralskej stavili na pravek.

Aj keď vyhrať chcel určite každý, sen sa splnil posádke z partnerského Detského domova na Uralskej  ulici v Košiciach, ktorá  sa na Košických Benátkach zúčastnila po dvojročnej pauze. „Bolo načase znovu ukázať, čoho sme schopní a akí sme tvoriví. Chceli sme znovu cítiť ten adrenalín, dobrú náladu, zažiť jedinečnosť tejto akcie,“ prezradila Marcela Chromčová, vedúca úseku starostlivosti o deti. Nuž, zámer  sa na plnej čiare vydaril. Loďka „domovákov“ – dinomobil, z doby kamennej z čias Flinstonovcov, zaujala na prvý pohľad. Jej prednú časť tvorila hlava dinosaura a na známe auto Flinstonovcov sa plavidlo podobalo vďaka streche. A aby bola posádka dobre viditeľná, loďka mala i osvetlenie na slnečný pohon.

„Už po našej prvej plavbe, vtedy sme boli vodníci, nám napadlo, že by sme nabudúce mohli byť Flinstonovci a dva roky v nás tento nápad zrel. A teraz, keď sme opäť dostali od spoločnosti U. S. Steel Košice ponuku zúčastniť sa  na tejto akcii, sme ho aj zrealizovali. Realizačný tím tvorila rodinka Bocianov  - tety vychovávateľky a deti tejto samostatnej skupiny pod vedením Blanky Kastellovej a Moniky Almášiovej. Pomáhali nám aj rodinní príslušníci a spoločne sme pritom zažili kopec zábavy,“ doložila Marcela Chromčová.

Ani Podolínčania neobišli naprázdno. Obsadili druhé miesto, tretie si vybojoval Klub dôchodcov jazero. Porota udelila aj špeciálnu cenu. Získalo ju plavidlo Mestskej časti
Lunik 9. Za rýchlosť.  

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...