Vyhľadávanie:

Zabudnúť na krízu

Zabudnúť na krízu

Hokejisti HC Košice by veru mali v novom roku zabudnúť na posledných šesť extraligových zápasov. V nich totiž zaregistrovali päť prehier a iba raz, aj to len o gól, zvíťazili nad Dubnicou, čím klesli v tabuľke na šiestu priečku. V závere uplynulého roka viedol mužstvo asistent trénera Miroslav Marcinko, ktorý v čase neprítomnosti trénera Dušana Gregora (bol s reprezentáciu do 20 rokov na MS v USA) si veľa radosti na striedačke neužil.

"Čo bolo, bolo, netreba sa k tomu v novom roku vracať. Do konca základnej časti extraligy zostáva ešte veľa kôl, aby sa naša situácia opäť zmenila k lepšiemu. Prečo by nemohla trebárs prísť úspešná šnúra ako v úvodnej šestine tohto ročníka súťaže," povedal M. Marcinko pred včerajším extraligovým stretnutím 36. kola, ktoré sa hralo po našej uzávierke. Košičania sa v ňom po týždňovej pauze predstavili na ľade v Liptovskom Mikuláši, kde chceli byť úspešní. V decembri totiž doľahla na mužstvo kríza, veď v posledných jedenástich stretnutiach sa iba tri razy tešili hokejisti HC Košice z víťazstva, a to je skutočne málo.

Padali vždy hlbšie a hlbšie do "priepasti", čo sa zákonite prejavilo aj na ich postavení v tabuľke. V poslednom vlaňajšom vystúpení na domácom ľade proti Žiline chceli dať pred vlastnými fanúšikmi víťaznú bodku, ale všetko napokon dopadlo ináč. Prehrou 0:2 klesli v tabuľke až na šiestu priečku so stratou dvoch bodov na štvrtú Žilinu a piatu Nitru. Túto nepriaznivú situáciu sa v tomto roku budú snažiť zmeniť k lepšiemu. Či sa im podarí zastaviť krízu, o tom sa budeme môcť presvedčiť v ďalších stretnutiach už piatej šestiny základnej časti. Tú odštartujú extraligisti v piatok 7. januára stretnutiami 37. kola, v ktorom Košičania doma privítajú Poprad.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...