Vyhľadávanie:

Začala sa posledná šestina základnej časti

Začala sa posledná šestina základnej časti

Boj o špicu tabuľky pred play-off

Olympijská prestávka prišla vhod pre tímy Tipsport ligy. Základná časť sa prehupla do poslednej šestiny a už len sedem kôl rozhodne, kto bude mať výhodnejšiu pozíciu pred play-off. O víťazstvo reálne bojuje päť tímov, každá strata bodov môže zavážiť v celkovom zúčtovaní. Veľa tímov zápasí so zraneniami a rôznymi virózami. Aj tieto dôvody zavážili, že  hokejisti HC Košice podali nestabilné výkony. Po sérii víťazstiev pod vedením trénerskej dvojice Šimurda-Bartoš prišli prehry s rivalmi o titul. Na klziskách súperov oceliari podľahli Banskej  Bystrici 5:2, v Trenčíne po dramatickom závere, ktoré bolo okorenené nešportovým správaním domáceho publika, košický tím prehral 3:1.

V Trenčíne mal premiéru na košickej striedačke nový tréner, ktorého príchod vedenie klubu HC Košice avizovalo po výmene trénerov na začiatku roka. Roman Šimíček je dobre známy košickým fanúšikom, v poslednej majstrovskej sezóne v oku 2015 stál na košickej lavičke po boku Petra Oremusa.

„Nehrali sme žiadne preteky s časom a cieľom bolo nájsť kvalitu. Som presvedčený o tom, že sa nám to podarilo a do konca sezóny budeme mať dvoch rovnocenných hlavných trénerov. Pozná košické podmienky a bude to pre nás vynikajúca posila. V hre je určite aj možnosť, že u nás zotrvá aj pre budúcu sezónu,“ prezradil prezident HC Košice Július Lang.

Ani príchod skúsenejšieho kouča nezabránil ďalším stratám bodov, keď maródka v tíme sa podpísala pod domácu prehru s Nitrou 2:5. Fanúšikovia neboli spokojní ani s domácou výhrou po samostatných nájazdoch nad Novými Zámkami 3:2. Oceliari však v ďalšom zápase proti Zvolenu ukázali, že nezabudli hrať hokej a výhrou 1:2 opäť zamotali hornú časť tabuľky. Náladu v tíme pozdvihla aj výhra s húževnatým súperom z Detvy 1:2. Rozdiel medzi prvým a piatym tímom sú len tri body, priaznivci hokeja sa môžu tešiť na dramatické vyvrcholenie základnej časti.

Priaznivci zimných športov majú upretý zrak aj na olympijské hry v Južnej Kórei.  Košický tím budú reprezentovať skúsení hráči Ladislav Nagy a Marek Hovorka. „Mojou snahou bude pomôcť tímu a zároveň pomôcť mladším hráčom z pozície lídra na ľade i mimo neho. Verím, že budem zdravotne v poriadku a že sa nám tam bude dariť. Ak podáme bojovné výkony a zachytajú nám brankári, tak môžeme poraziť každého. Do turnaja pôjdeme skromne a budeme sa sústreďovať od zápasu k zápasu. Potom sa uvidí, ako dopadneme,“ uviedol pre hokej.sk kapitán oceliarov.

Tipsport liga sa po prestávke rozbehne 25. februára, košických priaznivcov pozývame na atraktívne domáce zápasy, ktoré rozhodnú o víťazovi základnej časti. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...