Vyhľadávanie:

Začína sa Valentínska kvapka krvi

Začína sa Valentínska kvapka krvi

Celoslovenská humánna akcia potrvá do 14. februára 2006

Kvapka krvi, maličkosť. Koľkokrát v živote ste o nejakú prišli, a nič sa nestalo. Ale sú chvíle, keď práve kvapky rozhodujú o živote. Tak sa chyťte za ruky a vykročte spolu darovať svoju Valentínsku kvapku. Týmto krátkym textom na plagátoch pozýva Slovenský Červený kríž, Územný spolok Košice - mesto, na tohtoročnú Valentínsku kvapku krvi.

"Slovenský Červený kríž v spolupráci s NTS SR pripravuje celoslovenskú humánnu akciu už tradične v tomto období. Jedenásty ročník Valentínskej kvapky krvi sa uskutoční od 1. februára do 14. februára 2006," informovala Lucia Cangárová, riaditeľka Územného spolku SČK Košice - mesto. "Cieľom akcie je motivovať najmä mladých ľudí, aby sa stali novými členmi rodiny bezpríspevkových darcov krvi a spolu šírili myšlienku darcovstva."

Rovnako ako po minulé roky, každý, kto daruje krv, dostane špeciálnu pohľadnicu, ktorú vydal Slovenský Červený kríž iba na túto príležitosť. Pohľadnicu môže darca zaslať blízkemu človeku a oznámiť, že sa stal nositeľom najvyššieho humánneho poslania človeka - darovania najvzácnejšej tekutiny zachraňujúcej život. Akcia je spojená so žrebovaním darcov. Uskutoční sa 23. 2. 2006 o 10.00 hod. v ÚS SČK v Bratislave. Podmienkou na zaradenie do žrebovania je vyplnenie evidenčnej karty bezpríspevkového darcu krvi SČK.

"Všetci zdraví záujemcovia vo veku 18 až 60 rokov môžu prísť darovať krv do NTS SR, pracovisko Košice, FNsP na Tr. SNP 1 v pondelok až piatok od 6.30 do 12.00 hod. a v utorok až do 17.00 hod. a tiež na polikliniku Nemocnice Košice - Šaca a.s., 1. súkromná nemocnica vo Vstupnom areáli U. S. Steel Košice v pondelok, stredu, štvrtok a piatok od 6.30 do 12.00 hod."

Na odber si prineste občiansky preukaz a preukaz poistenca.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...