Vyhľadávanie:

Začíname v nedeľu doma

Začíname v nedeľu doma

Hokejisti HC Košice sa vo štvrťfinále play off stretnú s piatou Nitrou

Hokej
V súboji o najlepšieho kanoniera v histórii hokejovej extraligy už opäť vedie náš Kroták (pri streľbe), ktorý má na svojom konte 276 gólov, pred Kolníkom z Nitry (275 gólov)

Včera bolo na programe posledné kolo základnej časti hokejovej extraligy sezóny 2004/2005. Po tomto kole sa už v piatok 4. marca začnú dlho očakávané play off súboje ôsmich najlepších celkov v tabuľke. Podľa vopred určeného kľúča - sa stretne prvé mužstvo extraligovej časti s ôsmym tímom, druhé so siedmim, tretie so šiestym a štvrté s piatym.

V nedeľu 27. februára sa hralo predposledné kolo, ale ani ono príliš nového svetla do zloženia štvrťfinálových dvojíc neprinieslo. Istou dvojicou boli zatiaľ len štvrté Košice, ktoré sa stretnú s piatou Nitrou. Košičania sa na konci minulého roku zmietali v kríze, no po novom roku odštartovali skutočne dobre. Inú šancu ani nemali, keď si chceli po základnej časti udržať 4. miesto. Mužstvá Žiliny i Nitry im totiž nepríjemne "šľapali" na päty, ale zverenci trénerov Dušana Gregora a Miroslava Marcinka odolali náporu týchto súperov.

Čo sa cení, dokázali to skvelou hrou. Dostali sa do hernej pohody, o čom svedčí skutočnosť, že pred sobotňajším zápasom v Nitre, ktorý prehrali až v predĺžení 2:3, predtým absolvovali desať zápasov po sebe bez prehry. Podľa toho ich forma pred play off skutočne graduje, presne tak, ako si to naplánovali.

Do 31. januára využili funkcionári klubu prestupový termín a mužstvo pred záverečnými zápasmi aj posilnili. Výsledkom ich úsilia bolo angažovanie brankára Jána Laca z Liptovského Mikuláša a do útoku Jána Lipianskeho, Luděka Krayzela i Martina Cibáka. Keďže v tíme HC Košice nastal "pretlak" hráčov, niektorí odišli. Brankár Falter posilnil Liptovský Mikuláš a ešte pred ním si to na Liptov nasmerovali obrancovia Šterbák a Vorobel. Obranca Nádašdi posilnil Dubnicu a na hosťovanie do Prešova odišli Gajdoš a M. Slovák, Š. Rusnák odcestoval trochu ďalej až do švédskeho klubu HC Örebro.

Vo štvrťfinále, podobne ako v semifinále i vo finále, sa hrá na štyri víťazné zápasy. Pretože sa Košice umiestnili na lepšom 4. mieste než Nitra, budú hrať v sérii najprv dvakrát doma. Hokejisti HC Košice sa v uplynulom ročníku stretli v play off so Žilinou, nad ktorou vyhrali v sérii 4:0 na zápasy a v semifinále sa potom stretli s neskorším majstrom Duklou Trenčín. Dukla vlani vyhrala v štyroch vzájomných stretnutiach nad Košicami jednoznačne a tak naši obsadili v konečnom poradí iba štvrtú priečku.

V tejto prebiehajúcej sezóne nemajú Košičania s Nitranmi priaznivú bilanciu, keď zo šiestich vzájomných stretnutí iba v dvoch vyhrali 3:2 a 2:0, jeden súboj skončil nerozhodne 1:1 a v troch zápasoch prehrali 2:3, 1:5 a 2:3 v predĺžení. Aj preto bude štvrťfinálová séria týchto dvoch súperov, ktorá sa začína dvoma zápasmi v nedeľu 6. a v pondelok 7. marca v Košiciach, veľmi zaujímavá.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...