Vyhľadávanie:

Zajtra naši hráči bez kapitána

Zajtra naši hráči bez kapitána

Po štyroch finálových play-off stretnutiach hokejovej Tipsport extraligy medzi HC Košice a HK Nitra je stav na zápasy 2:2

Podľa očakávania sa do finále hokejovej extraligy v sezóne 2013/2014 prebojovali dve najúspešnejšie mužstvá HC Košice a HK Nitra. Potvrdili to nielen postavením po základnej časti, ktorú Košice vyhrali a Nitra bola druhá, ale i výsledkami v play-off.

Košičania s celkovou bilanciou desať zápasov, osem víťazstiev a dve prehry, s aktívnym skóre 30:16, sa do finále prebojovali cez Martin, ktorého vo štvrťfinále zdolali 4:0 na zápasy a v semifinále si poradili aj s Piešťanmi, nad ktorými zvíťazili 4:2 na zápasy.

Nitrania sa do finále dostali s menším počtom stretnutí v play-off, keď ich odohrali len deväť. Vo štvrťfinále si hravo, 4:0 na zápasy, poradili s majstrovským Zvolenom a v semifinále vyradili Banskú Bystricu v piatich vzájomných súbojoch 4:1 na zápasy. Do historicky prvého finále v slovenskej extralige sa Nitra prebojovala po ôsmich víťazstvách a jednej prehre s celkovým skóre 36:18. Všeobecne sa očakávalo, že plusy sú na strane Košičanov. V play-off stretnutiach sa s s Nitrou stretli doteraz trikrát a vždy zvíťazili 4:1 na zápasy. Naši majú väčšie skúsenosti z vyraďovacích bojov, veď hrajú už siedme finále po sebe. A od roku 1993, keď sa na Slovensku začala hrať najvyššia hokejová súťaž, je to už ich štrnáste finále. Vo svojej vitríne majú šesť majstrovských titulov. Zverenci trénera Antona Tomka sú ale tak trochu aj v nevýhode. Po dvoch neúspešných rokoch v boji o majstra musia totiž konečne zabrať na plno a vrátiť sa na pozície, kde boli pred dvoma rokmi, teda na vrchol.

V meste pod Zoborom prepukol po postupe do finále hokejový "ošiaľ". V tejto sezóne majú vyvážený káder, ktorý dokáže hrať disciplinovane počas celého zápasu. Plusom Nitranov bolo najmä to, že im v základnej, ale aj vo vyraďovacej časti lepšie vychádzali presilovky. Aj ich obrana mala pred finálovou sériou lepší herný prejav než košický tím. Hra tému mala aj negatívne prvky. Príliš sa spoliehali na svoj elitný prvý smrtiaci útok, vedený nestrnúcim Stümpelom a keďže sú vo finále nováčikom, negatívnu úlohu zohráva prílišný tlak na hráčov zo strany fanúšikov i nitrianskej hokejovej verejnosti. A práve s týmito skutočnosťami sa náš finálový súper nedokázal, hlavne v prvom domácom zápase, ktorý v nedeľu prehral, vyrovnať.

Finálovú sériu začali naši hokejisti v Steel aréne víťazstvom 4:3, hoci až po samostatných nájazdoch. Hostia sa však z tejto prehry rýchlo otriasli a už na nasledujúci deň v druhom vzájomnom stretnutí v Košiciach zvíťazili 2:1 a vyrovnali stav série na 1:1. Tretí a štvrtý súboj sa hral na ľade súpera v Nitre. V treťom naši hokejisti v predĺžení vyhrali 4:3, a keď vo štvrtom zápase domáci zvíťazili 3:2, finálová séria sa za stavu 2:2 na zápasy sťahuje do Košíc. Nitrania vo štvrtom súboji vybičovali svoje emócie na maximum, na čo doplatili niektorí naši hráči zranením. Najhoršie dopadol kapitán tímu Martin Štrbák, ktorý utrpel zlomeninu lebky. Viac ukážu ďalšie vyšetrenia. Kapitán bude v zajtrajšom zápase nášmu mužstvu citeľne chýbať a tak chlapci budú bojovať aj za neho.

Príďte aj vy povzbudiť našich hokejistov do Steel arény. Vstupenky si môžete zakúpiť na všetkých predajných miestach prostredníctvom siete www.ticketportal.sk. Najbližšie predajné miesto pre zamestnancov USSK je v cestovnej kancelárii Ferrotour vo vstupnom areáli (budova polikliniky). Otvorené je dnes, 16.apríla, od 7:30 do 15:30 a v deň zápasu 17.apríla od 7:30 do 13:00. Pokladňa v Steel aréne je otvorená 16.4. od 15.00 hod. do 18.00 hod. a 17.4. od 13.00 hod. do 19.00 hod.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...