Vyhľadávanie:

Zajtra otvárací koncert ŠFK

Zajtra otvárací koncert ŠFK

Tohtoročnú, v poradí 36. koncertnú sezónu začína Štátna filharmónia Košice zajtra 23. septembra otváracím koncertom. Pod taktovkou dirigenta Jerzy Swobodu, šéfdirigenta ŠFK, zaznejú predohra k Fideliovi a klavírny koncert č. 4 G dur L. van Beethovena a Schumannova Symfónia č. 1. Na klavíri hrá vynikajúci Eugene Indjič.

Aj keď tohtoročná koncertná sezóna, podľa vyjadrenia riadieľa ŠFK Júliusa Kleina, trochu skomerčnela, neplatí to o nárokoch k umelcom. Návštevníci koncertov sa môžu tešiť na vynikajúce výkony európskej úrovne.

September patrí 34. Medzinárodnému organovému festivalu. Dnes bude v košickom Dóme sv. Alžbety hrať významný predstaviteľ slovenského organového umenia Ivan Sokol. V pondelok 27. septembra si budeme môcť vypočuť organový recitál chorvátskeho organistu Dražena Boriča.

Počas celej sezóny filharmónia organizuje aj koncerty pre mládež, ktorými chcú priblížiť čaro tzv. vážnej hudby mladým. V novembri (22. 11. - 24. 11. 2004) je na programe II. festival súčasného umenia, vyhradený prezentácii súčasnej slovenskej hudby. V programe podujatí nechýbajú koncerty pre rodiny, obľúbené vianočné koncerty, novoročný koncert, príležitosť dostanú aj mladí umelci. Vyvrcholením koncertnej sezóny bude 50. ročník Košickej hudobnej jari (28. 4. - 27. 5. 2004).

Pokiaľ ide o ceny vstupeniek, ŠFK sa snažila, aby aj v tejto sezóne boli pre verejnosť prístupné. Vďaka podpore sponzora sú veľmi výhodné abonentné vstupenky.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...