Vyhľadávanie:

Zajtra sa začína 11. ročník medzinárodnej balónovej fiesty

Zajtra sa začína 11. ročník medzinárodnej balónovej fiesty

Sedem krajín, osemdesiatpäť balónistov a dvadsať balónov - to je 11. ročník medzinárodnej balónovej fiesty v číslach. Tímy z Holandska, Maďarska, Česka, Rakúska a USA prichádzajú do Košíc už dnes, aby sa pridali k 42 balónistom z košického balónového klubu.

Od štvrtka do soboty na oblohe uvidíme 20 klasických balónov a už pravidelne sa objavujúci balón v tvare pivového pohára. Premiéru bude mať špeciálny skyhoper, odlišujúci sa veľkosťou.

"Riadiť ho môže iba jeden pilot, ktorý s nohami hompáľajúcimi vo vzduchu sedí na stoličke pod balónom," povedal na pondelkovej tlačovej konferencii riaditeľ balónovej fiesty Ján Marušin. Pre svoje vlastnosti sa ovláda ľahšie, ako klasické balóny, pričom dokáže kopírovať krajinu. Asi preto sa organizátori rozhodli, že piloti budú v súťaži Prezidentská líška prenasledovať práve skyhoper. Posádka, ktorá preletí popri mieste jeho pristátia čo najbližšie, získava pohár prezidenta U. S. Steel Košice.

Trojdňové podujatie sa začína letmi vo štvrtok ráno. V prípade nepriaznivého počasia sa môže program meniť a lietať sa bude až do nedele. Pripravených je množstvo sprievodných atrakcií a súťaží pri OC Optima. V piatok je to vystúpenie hudobnej skupiny Le Payaco, súťaž Miss mokré Vinea tričko, profesionálny arm vrestling. V sobotu detskí zabávači, zoskoky paragánov, akrobatické lietanie a mnoho ďalších zaujímavostí, ktoré zakončí ohňostroj v spojení s hudbou a balónmi.

Lákavá je nepochybne možnosť zapojiť sa do súťaže o let balónom. Stačí vyplniť letáčik, ktorý zamestnanci dostali spolu s výplatnými páskami a vhodiť ho do urny pri OC Optima. Žrebovanie sa uskutoční v piatok a v sobotu o 18.30 hod.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...