Vyhľadávanie:

Zápis prváčikov do škôl už o dva dni

Zápis prváčikov do škôl už o dva dni

Zápis prváčikov v základných školách v Košiciach pre školský rok 2013/2014 sa uskutoční už 18. - 19. januára 2013. V piatok 18. januára zapíšu deti od 14.00 - 18.00 hod. a v sobotu 19. januára od 8.00 - 12.00 hod. Rodič, alebo iný zákonný zástupca dieťaťa, musí so sebou priniesť občiansky preukaz a rodný list dieťaťa a prítomné musí byť aj samotné dieťa.

Zapísané môže byť dieťa, ktoré do 31. 8. 2013 dovŕši šesť rokov. U detí, ktoré tento vek nedovŕšili, musí predložiť zákonný zástupca súhlasné vyjadrenie zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast. Dieťa musí byť duševne i fyzicky vyspelé, ak tomu tak nie je, psychológ môže odložiť školskú dochádzku o rok. Pri zápise pedagógovia hravou formou a rozhovorom preveria psychické, fyzické a sociálne schopnosti dieťaťa. Školskú zrelosť budúceho prváčika pri zápise overia vo forme kresbičky, zaspievania piesne, recitáciou básne, nenásilne zistia, či rozoznáva farby alebo geometrické tvary.

Žiak zvyčajne plní povinnú školskú dochádzku v základnej škole v školskom obvode, v ktorom má trvalé bydlisko. V minulom roku bolo v Košiciach zapísaných 1952 prvákov. Rozhodnutie o zápise do školy bude rodičom zaslané do konca mája 2013.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...